Няма по-достойни за подаръци от децата. Те са частта от човечеството, което най-много се радва на подаръци. Дали ще бъде мечтаният подарък, или нещо, което не са очаквали, децата се радват на всяко нещо, което получат. Все пак е добре да помисли за подарък, който ще донесе още по-голяма радост и емоция от по-обикновените подаръци.

Много е важно и на каква възраст е детето, защото едва ли ще зарадваме малчуган на 5 годинки с някой бебешки подарък, или пък детенце на 2 годинки с подарък за първолак. Ако детето е на онази възраст, която е тъй важна за обучението му на фината моторика и логическо мислене, препоръчваме да помислите за подарък свързан с това. Такъв например е пъзел с цветни букви. Нужно е да намерите фирма занимаваща се с изработка на подобен ти подаръци, която ги изработва по поръчка. Така ще поръчате пъзелче с името на детето и с цветове, които са най-подходящи за него.

Ако детето е малко по-голямо и му предстои смяна на млечните зъбчета, то една кутия за съхранение на млечни зъбки, ще донесе не само радостна емоция, но и със сигурност ще помогне за по-лесното разделяне с първите зъбки.

За най-малките, а именно бебенцата, препоръчваме персонализирани бебешки гризалки. Те едва ли ще разберат какво е това подарък, но пък с удоволствие ще започнат употребата му веднага и ще обекчат сърбежа от никнещите зъбки. Има много фирми, които се занимават с изработка на подобен тип гризалки и ги изработват по поръчка с нанизани буквички от името на бебето. Има и такива, които гравират името направо върху дървена гризалка. Като споменахме дървена гризалка, можем да наблегнем и на материалите от които се изработват. В последно време, дървените са най-предпочитани, заради близостта до природата и еко материала – дърво. Те лесно се персонализират и могат да бъдат лазерно, или механично гравирани.

Друг предпочитан материал са силиконовите гризалки, които се предлагат в най различни формички. Има и такива, които са пълни с течност и се охлаждат в хладилник за още по-голямо облекчение. 

 

Източник: http://unikati.bg