Кола маската остава сред най-честите методи за епилация за много дами. Тази известност, разбира се, е заслужена. Сред най-големите предимства на кола маската са, че когато се прилага редовно, косъмчетата оредяват, стават по-тънки и поникват по-бавно. Освен това се премахват и мъртвите клетки. За да се радвате на идеални резултати, е желателно да спазвате няколко лесни стъпки.

Представяме ви седем съвета за перфектна кола маска:

 

Избирайте единствено качествена кола маска

Качеството на продукта е от първостепенно значение за резултатите от епилацията. Затова е важно да използвате единствено качествена кола маска. Ако тя не е с добри свойства, восъкът няма да полепне добре и съответно няма да се отскубнат косъмчетата. Когато продуктът е на високо ниво също рискът от възпаления и раздразнения се свежда до минимум.

 

Подберете подходящия за вас вид кола маска

Съществуват разнообразни видове кола маска, които са предназначени за различните типове кожа и косъм. За да постигнете добри резултати от епилацията, трябва да подберете кола маската, която е би била най-ефикасна за вашите нужди. Сред най-масовите видове са такива за чувствителна и алергична кожа, с противовъзпалителен и алергичен ефект за по-твърди и дебели косми и др.

 

Съобразете дължината на косъмчетата

За ефективната епилация е важно колко са дълги косъмчетата. Общоприето е твърдението, че е най-добре е те да са 6 мм. Разбира се, невъзможно е да сме толкова прецизни винаги, но трябва да се стараем това да е приблизителната дължина. В случай, че косъмчетата са по-къси има опасност те да не се отстранят, а ако са по-дълги е възможно да се откъснат вместо да излязат заедно с корена.

 

Вземете топла вана или душ

Непосредствено преди епилацията препоръчваме да вземете топла вана или душ. В следствие кожата ще се омекоти и порите ще се отворят. Така ще спомогнете за по-доброто полепване на кола маската и отскубването на косъмчетата.

 

Подгответе правилно кола маската

От решаващо значение за ефекта от епилацията е правилното подготвяне на кола маската. Тя трябва да се загрее до подходяща температура, така че когато се нанася по кожата да не пари, а да се усеща приятна топлина. Най-лесният и удобен начин да я затоплите е с  нагревател за кола маска.

 

Използвайте кола маската правилно

Спазвайте правилата за използване на кола маска. Тя се нанася по посока растежа на косъма, след което се поставя лента, която трябва да полепне добре. Лентата се издърпва рязко в обратната посока, като същевременно кожата се придържа опъната с другата ръка.

 

 

Погрижете се за кожата след епилацията

Когато сте приключили с процедурата, почистете остатъците от кола маска със специален продукт с тази цел. На пазара има различни видове олио, балсами и кърпички за отстраняване на кола маска. Когато кожата вече е чиста, нанесете подхранваща козметика, за да успокоите кожата и да спомогнете за нейното възстановяване.