Когато се обърнете към професионални хамали за преместване на багаж от чужбина към България, най-вероятно сте го направили поради това, че обема не позволява транспорт със самолет. Много от нашите сънародници избрали да се приберат обратно в България преживяват логистичен кошмар свързан най-вече с багажа, който искат да вземат със себе си.

 

Как се извършва преместване на багаж от чужбина в България

 

За да се определи, дали една фирма има способността и капацитета да извърши така услуга е важно да се вземе предвид тяхната текуща заетост. Комуникацията в такъв случай е важна тъй като заемането с такава задача изисква сериозна подготовка на документация и персонал – за това не всяка фирма ще се заеме с тази дейност.

 

Когато намерите правилната фирма, която е готова да ви помогне, следва да се уточнят спецификациите на вашият багаж, обем, тегло и местонахождение. Цената на услугата се определя от сложността на извършваната дейност, както и границите през, които трябва да се мине, дали те са Европейски или на други държави, които не са членки на ЕС.

 

Подготвянето на документацията за проекта може да отнеме много време, а ако се налага транспортирането с кораб тогава проекта се оскъпява допълнително. Разбира се, транспортирането на такива неща от далечни разстояние е сериозна дейност, с която фирма като SofHamali.com може да се заеме като гарантира за безопасността на товара.

 

Колко би струвало преместване от чужбина

 

Преценяването на цената на подобна услуга е трудна задача, понеже има множество фактори, които биха играли роля – един от тях е колко и какво, след това е къде. Последното показва разстоянието и колко време би отнело транспортирането, като също така може и да има специфичност за самите предмети – ценни книжа, картини, електроника, оборудване.

 

За да разберете колко би струвало е най-добре да се свържете с конкретната фирма, която ще използвате, но бъдете сигурни, че са професионалисти, иначе преместването може да е кошмарно за вас. Не правете компромис с цената, понеже когато става дума за услуги, без значение какви, цената показва качеството и това е добър ориентир.

 

Ако е прекалено евтино, има голяма вероятност нещата да се претупат и да ви е дадена оферта, която е достатъчно ниска, за да я харесате, но не достатъчно висока, за да бъде извършена от квалифициран екип. Друг фактор е опита, проверете от колко време оперира една фирма за преместване от чужбина, така можете да разберете кои са те в собствената си еко-система.

 

Оперират ли дълго време значи че имат опит, хората ги знаят и това показва, че предлагат качествена услуга – изберете качество а не спестяванията.