Най-добрите зимни гуми ще ви предложат:

 

  • Силно сцепление на лед и сняг – Зимните гуми ще ви предложат по-добро сцепление върху лед и сняг, за разлика от всесезонните.

  • Комфортно пътуване – В миналото гумите за сняг не са били направени, за да осигурят комфортно пътуване с автомобила, но със съвременните зимни гуми той се движи тихо и спокойно. Естествено не стоят така нещата с гумите за сняг с голям протектор, те все още създават доста шум при движение с тях.

  • Дълготрайност –С добрите зимни гуми вие ще може да изминете повече от 32 000 км или с други доми ще може да ги ползвате за около 3 зими.

  • Гаранция – Най-добрите зимните гуми винаги имат най-малко 5 години гаранция срещу дефекти в материала и изработката.

 

Върху какво трябва да се замислите преди тръгнете да си купувате зимни гуми?

 

Кога са ви необходими зимни гуми?

 

Когато настъпи зимата ще ви се налага да шофирате по заледени и заснежени пътища, и само зимните гуми ще ви помогнат да спрете по-бързо и ще предпазят автомобила ви от приплъзване и ПТП. Дори и да няма сняг или лед, зимните гуми стават по-меки и се представят по-добре на пътя при по-ниски температури.

 

От какви зимни гуми се нуждаете?

 

Зимните гуми с голям протектор имат вградени в тях метални зъби и предлагат голямо сцепление върху лед и сняг. Но те имат два големи недостатъка: не предлагат комфорт по време на шофиране и могат да увредят пътната настилка. Затова в някой държави употребата им е забранена или ограничена. Те са полезни в изключително малък диапазон от пътни условия и когато температурата навън е около и под 0 С.

Проучванията показват, че гумите с голям протектор наистина имат по-добро сцепление върху леда, но те не са толкова добри, за разлика от зимните гуми с по-малък протектор, които стават по-гъвкави в студа.

 

Колко зимни гуми са ви необходими?

 

Винаги купувайте по 4 зимни гуми за вашия автомобил. Не се изкушавайте да си купите само две за задвижващите колелета. Защото когато двете гуми захванат леда, а другите две не, то вашето превозно средство лесно може да се завърти и да изгубите контрол над него.

 

Трябва ли да предвидите бюджет за подмяната им?

 

Обикновено трябва да предвидите бюджет за монтаж и балансиране на гумите. Но на някой места разходите по монтажа и баланса са включени в цената на гумите.

 

Кога да ги купите?

Купете зимните гуми колкото се може по-рано, защото ако изчакате снегът да завали, може да се окаже, че сте ограничени в избора си.

 

Трябва ли да купите зимните гуми в комплект с джантите?

 

Може да монтирате зимните гуми на джантите, след като от тях свалите летните, но е по-лесно, ако вашите зимни гуми си имат свои собствени джанти. Защото това във времето ще ви спести доста време и средства за монтаж и балансиране.

Но преди да предприемете тази стъпка задължително посетете квалифициран механик, който да провери дали на джантите на автомобила ви има сензори за следене налягането на гумите. Ако това е така вие ще трябва да закупите такива сензори и за джантите, на които ще монтирате гумите си за сняг или просто ще използвате джантите на автомобила си за монтиране на гумите през различните сезони.

Това се налага, защото ако бъде деактивирана системата за следене на налягането в гумите с нея ще се деактивират и други системи за безопасност, като например контрола на стабилността.

 

От къде е по-добре да си купите зимни гуми?

 

Ако закупите вашите зимни гуми от магазина, може би ще ви предложат и опция за незабавния им монтаж, но бъдете внимателни, защото може би ще бъдете ограничени от марките, които са в наличност там.

Обикновено онлайн може да откриете по-голям избор на зимни гуми, но тогава може да ви се налижи да платите доставката и ще трябва да потърсите сами сервиз, в който да ви ги монтират и балансират.

И все пак ако търсите наистина качествени зимни гуми в ogi.bg ще откриете богат асортимент от различни марки и размери, подходящи за всички марки автомобили.

Изберете най-добрият начин за вас и закупете най-добрите зимни гуми предлагани на пазара.