Стенните 3D декоративни панели са най-добрият вариант да добавите допълнителна красота към вътрешните стени на вашия дом. Тези стенни панели са лесни за инсталиране и са екологични. Направени са от материали като бамбук, пластмаса, армиран гипс, материали на биологична основа и отпадъци от захарна тръстика. Тези панели се вписват по уникален начин в интериора на дома.

Заедно с консултантите от магазин за 3D декоративни панели Лерос, ще споделим с вас някои от най-разпространените видове панели. Различните видове стенни панели имат своя забележителна красота.

 

Гипсови 3D Декоративни панели

 

Те са най-известните и популярни и могат да бъдат монтирани във формата на плочки, като допълват красотата и стила на стените във вашия интериор. Тези панели са достатъчно здрави, но се избягва използването им в натоварени производствени зони. Гипсовите 3D декоративни панели не са подходящи за монтаж върху стени в по-влажни помещения. Този вид стенни покрития са изключително подходящи за декорация на стените в хола, офиса и спалнята, но не и за балконите.

 

Както подсказва и името им тези стенни покрития са изработени от висококачествен гипс и лесно се монтират на стената с правилно запълнени фуги, за да се получи красива 3D стена. Всяка текстурирана стена е привлекателна, когато е осветена под различен ъгъл нагоре и надолу. Тук е много важно да отбележим, че за красиво и дълготрайно поставяне на този тип стенни покрития до голяма степен зависи и от външната страна на къщата, която трябва да е правилно хидро изолирана. Ако искаме да внесем повече красота в тези 3D декоративни панели, можем спокойно да ги боядисаме, в какъвто цвят решим, с каквато боя имаме под ръка.

 

Кожени 3D Декоративни панели

 

Те са най-подходящи да се използват в хол, спални и офиси. Тук задължително условие е избраната зона за монтаж да е далеч от влагата. Изработката им е като при панелната тъкан, но е по-меко сегментирана.

 

 

Дървени 3D декоративни панели

 

Ако искате да създадете по-топла, уютна и комфортна атмосфера във вашия дом, заложете на дървени 3D панели, които можете да поставите върху цялата стена или на части от нея. Обикновено са изработени от естествено дърво или от МДФ панели.

 

Текстилни 3D декоративни панели

 

Тези панели са от специален вид и са много меки на допир и изискват специална поддръжка. В основата на нейното създаване са меките тъкани, които са много меки на допир и изискват подходящи грижи. Днес те са във формата на правоъгълник и квадрат. Тези 3D стенни панели се използват най-вече в интериора на ресторанти и нощни клубове.