Искате да основете своя фирма? Това е голяма сила, но и голяма отговорност. А много от вашите задължения ще са ви твърде непонятни и няма да сте чували, че влизат в списъка с неща, които ще трябва да правите.

Според Account Consult, в закона има и един важен момент и той е, че незнанието не ви оправдава. Това означава, че за всеки изпуснат срок и всяка допусната грешка ще ви доведат до положение, в което не желаете да попадате. Ето и 5 предимства а потърсите счетоводител за своята фирма, още от нейното основаване.

1. Ще изберете най-подходящата форма

Регистрацията на фирма може да се направи по най-различни начини. За да сте сигурни, че избирате най-подходящият тип юридическо лице (ЕТ, ООД, ЕООД, АД и т.н.) за вас и вашата дейност, най-доброто, което можете да направите е да потърсите опитен счетоводител (или счетоводна кантора), който е запознат с предимствата и недостатъците на различните типове дружества.

2. Ще стане бързо и организирано

Счетоводителите са запознати в много големи подробности с това какви точно документи са ви необходими за да започнете свой бизнес. Ето защо, те могат да организират и структурират вашето време, така че да не се налага да чакате по опашки и да следват процеса по основаване на фирма стъпка по стъпка.

3. Ще имате доверен човек от самото начало

От много голямо значение е това, че ще има счетоводител, който от самото начало ще бъде запознат с вашия бизнес. Това е голямо предимство, което във времето ще ви спести много главоболия. Хубаво е да работите със счетоводната фирма, която е основала вашето дружество.

4. Ще си спестите много трудности

Още със стартирането на бизнеса започват да текат срокове и да се формират задължения. За да бъдете наясно с всичко, е добре да бъдете подробно запознати от счетоводител. Имайте предвид, че много често в началото хората допускат грешки и изпадат в положението да плащат глоби, тъй като трудно научават всички важни подробности.

5. Ще получите ценни съвети

Още от самото начало ще можете да получите ценни съвети, като например препоръка да си направите електронен подпис, с който да си спестявате ходене по институции, в случаи, в които счетоводителят няма да може да ви замести в изпълняването на някоя задача.