Голяма част от новодомците, особено онези, които изгарят от желание да се превърнат в собственици на имоти не обръщат достатъчно голямо значение на покривната част на сградата. Обикновено ниската продажна цена на конкретен имот компенсира лошото състояние на покрива на сградата. Превръщайки се в купувач на подобен тип сграда, то вие несъмнено ще се нуждаете от услугите на фирма, занимаваща се с ремонт на покриви в София.

 

пренареждане на покрив

 

Стъпки при ремонтирането на керемиден покрив

 

Първата стъпка, през която трябва да преминете, ремонтирайки покрива, е неговото разпокриване. Ако вие не се занимавате сами с този ремонт на покрив, то специалистите, извършващите услугата, са наясно със стъпките, през които следва да преминат. Като цяло, тази дейност не е никак безопасна, което означава, че за да се чувствате спокойни, то най-добре би било да се обърнете към истински професионалисти.

 

Старите покриви често са изгнили и ходейки по тях, има сериозна опасност конструкцията да пропадне. За това съветът, който можем да ви дадем, е да не се заемате сами с тази трудоемка задача.

 

След като веднъж сте разпокрили покрива на вашата сграда, то трябва да сте наясно, че с годините се е натрупало безспорно много мръсотия, която трябва да бъде почистена. Това включва строителни материали, прах, кал и много други отпадъчни материали. Те трябва да бъдат премахнати, за да може да се осигури свободно пространство за работа.

 

Ако ви се налага единствено да подменяте конкретни части от покривната конструкция, то вие ще се нуждаете от оста повече време, отколкото а ремонтирате целия покрив. Ако пък се нуждаете от цялостна подмяна на покривната конструкция, то добрата новина е, че имате възможността да промените цялостната визия на вашата сграда.

 

Следващата стъпка се изразява в полагане на влагоизолираща мушама. Разбира се, качеството на по-скъпата хидроизолационна мембрана ще ви осигури по-дълга и безпроблемна експлоатация на покрива, но при общите разходи по един покривен ремонт, този аргумент понякога е недостатъчен.

 

От каквито и ремонтни дейности да се нуждае вашия покрив, то трябва да сте наясно, че ремонтът ще ви струва значителна сума пари. За да се чувствате сигурни в извършване на самата ремонтна дейност, то най-рентабилно би било да наемете фирма, занимаваща се с това. Една от най-често извършваните услуги е хидроизолация на покрив.

 

Ако сте изпълнили ремонта стъпка по стъпка, така както сме ви го описали, то гордо можете да се наречете собственици на новата си къща.