Ако има едно място, където романтиката, вълшебството, вкусната храна и историята да си дават среща, то това е Италия.

Има безброй варианти как да организираме своя престой там - от сайтовете за хотелски резервации и самолетни билети, през наемането на кола, която да ни очаква при нашето пристигане и дори закупуване на билети за бързите влакове Frecciarossa и Frecciargento (Kоито между другото са наистина страхотно преживяване независимо как сте организирали престоя си там. Развиват над 300 км в час и пътуването с тях е неусетно, бързо и много комфортно, и които сме пробвали, когато при предходни наши екскурзии сами си организирахме целия престой)

Всеки от вариантите има своите предимства, но определено при организираните от доказана агенция и туроператор пътувания си спестявате доста време и нерви по координиране на полети, хотели, и как да стигнете до тях.

Другият момент при такива пътувания е, че често до отлични дестинации, които сме избрали няма директен полет, или между полетите има твърде много време, оскъпяват се и в крайна сметка може да стане издънка, да не ни изчака някой полет и да се объркат хиляди други детайли.

Това неудобство напълно отсъства при чартърните почивки.

Страхотно е, че за българския пазар вече има чартърни програми за дестинации, до които до скоро се стигаше с повече усилия и организация.

Тази година се възползвахме от чартърната програма на Тез Тур за почивка в Сардиния и останахме очаровани.

Единствената, много приятна, задача, която имахме беше да си изберем хотел. От там нататък цялата организация си беше много професионално подготвена от агенцията и ние само получихме програмата- в колко часа къде трябва да сме на летището.

Полетът до там беше удобен и двата часа минаха неусетно. След това ни посрещнаха на летището, всеки беше настанен в избрания хотел и следващата една седмица единствената ни грижа беше какво ще има за закуска.

Самата Сардиния е едно приказно място, на което чухме от месните хора можеш да срещнеш дори и самата Анджелина Джоли. Честно казано не видяхме нито една знаменитост, но почивката и престоя ни там бяха едно от най- запомнящите се посещения в любимата ни Италия. Нямаме търпение да видим какви изненади ще има за следващото лято!