Писнало ли ви е кожата на лицето ви непрекъснато да се омазнява и да лъщи? Трудно ли ви е да се гримирате? Ние напълно разбираме вашите проблеми и положение, за това и подготвихме този материал, където ще споделим с вас някои важни факти за вашата мазна кожа, които да ви насочат към по-доброто разбиране на вашия тип кожа, за да можете да полагате правилните грижи за нея.

 

Мазната кожа не е мръсна

Може да си мислите, че честото измиване на лицето ви може да реши проблемите ви с мазната кожа, но в действително това не е така, тъй като имайки мазна кожа, това не означава, че лицето ви е мръсно. Можете спокойно да почиствате лицето си до 3 пъти на ден, тъй като мазната кожа се причинява в следствие на свръхпроизводството на маслените жлези. Ако все пак миете лицето си значително по-често от препоръчаното и още по-лошо ако използвате продукти на алкохолна основа, които могат да изсушат кожата, това ще я стимулира да произвежда повече себум. А това е точно обраното на това, което се опитвате да постигнете. За това специалистите препоръчват да използвате специалната професионална козметика за мазна кожа на BeautyForce, която нежно ще почисти лицето ви, премахвайки излишния себум и оставайки лицето ви с усещане за свежест и чистота.

 

Мазната кожа се нужда от хидратация

Противно на очакванията, че мазната кожа получава достатъчно влага, всъщност това изобщо не е така и тя се нужда от хидратация. Наличието на повече себум не осигурява хидратация, а това е проблем, тъй като овлажняването гарантира, че доставяте на кожата си достатъчно влага, така че да не е необходимо свръхпроизводство на себум.

 

Използването на декоративна козметика за прикриването на мазната кожа може да има изцяло обратен ефект

Всъщност да, единственият начин да прикриете досадното омазняване и лъщящото лице е чрез грим и слава богу има редица марки, предлагащи професионална козметика за мазна кожа. В този дух е важно да споделим, че все още има хора, които не знаят, че трябва да залагат на продукти с маслена основа, а не с алкохолна, тъй като именно алкохола буквално отделя себума от кожата ви, правейки я по-суха, а това води до свръхпроизводство на себум, който да компенсира загубата.

Всъщност причината за мазната кожа е много по-дълбока и козметиката може да блокира порите, които да направят кожата ви още по-мазна. За това е важно да ревизирате вашата козметика и да отстраните тези с тежки съставки, които могат да премахнат естествения себум. Ние вярваме, че добрата грижа за кожата е в основата на здравата кожа, така, че няма нужда да прикривате повече лицето си с тонове грим.

 

Правилното разбиране на това какво представлява мазната кожа може да ви помогне да се справите с проблема по по-ефективен начин. Запомнете, че това не е лечение за една нощ, но с подходящата професионална козметика за мазна кожа можете да отчетете видими положителни резултати.