На част от хората понякога им се иска да избягат от блясъка на света и да се насладят на тишината и спокойствието в по-сумрачна обстановка. На други пък им се иска през деня да спуснат щорите и да се насладят на дълбок сън, защото са работили до ранни зори. Независимо вие към коя група спадате, всичко това е осъществимо благодарение на модела щори – Ден и Нощ от Камакс ООД.

Налични са два подвижни, управлявани с дръжка и един статичен профил. Той се изработва с плат от редуващи се последователно ивици от непрозрачни и прозрачни области на материята. Едно от предимствата на този вид щори е, че са наистина гъвкаво решение за прозорци с нестандартна форма – триъгълни, арки, многоъгълни, трапецовидни наклонени прозорци, капандури и др. Също така различните варианти на управление позволяват на щорите да се движат отдолу нагоре, отгоре надолу и в двете посоки, което улеснява и покрива изискванията за подвижност.

С избора на подходяща материя на този модел щори могат да се постигнат много от желаните ефекти. На първо място, можете да блокирате достъпа на светлина и топлина в помещенията – независимо дали това е домът или офисът ви. Това от своя страна води до намаляване на разходите за осветление и охлаждане/затопляне на помещенията.

Щорите спомагат за задържането на нормалната, подходяща за вас температура. От друга страна, ако домът или офисът ви се намира на първите етажи, най-често видимостта отвън е доста голяма и това причинява дискомфорт и нарушава спокойствието. Чрез щорите тип Ден и Нощ вие може да си осигурите видимост към външния свят, като едновременно с това да се скриете от него с цел ваше удобство. Така нито губите пейзажа навън от погледа си, нито попадате под вторачените поглед на съседите.

Ако сте от хората, които работят през нощта и искате да си осигурите почивка през деня, щорите Ден и Нощ осигуряват за вас пълна тъмнина за времето на покой. Тъй като слънчевата светлина е една от основните причини сънят да не е пълноценен през деня, щорите позволяват филтриране слънчевите отблясъци. Това обаче по никакъв начин не влияе на притока на дневна светлина в моментите, в които не си почивате, а искате да използвате компютър или телевизор. Това се дължи на факта, че щорите са с прозрачна, полупрозрачна и напълно затъмняваща текстура.

Щорите „Ден и Нощ“ представляват елегантен, красив и луксозен вариант за вътрешно засенчване. Те могат да се комбинират с дизайна на помещението и да придадат нов облик на интериора на достъпна цена.