Днешният паркет от масив се превърна в начин за представяне на собственото ни разбиране за стил, красота и изисканост. Ламиниран паркет по нищо обаче не отстъпва позиция на различните видове паркет за дома и офиса. Сред познатите паркети от орех, ясен, дъб, череша с не по-малка атрактивност се нареждат и десетките предложения за ламинат, имитиращи всички от тях. Често напоследък се предлагат и много видове ламиниран паркет, имитиращ керамика за под като мрамор, теракот и гранитогрес.

През последните години все по-популярен стана и екзотичния тип подова настилка или ламината, пресъздаващ визията на истинско скъпо дърво. На пазара могат да бъдат намерени разнообразие от цветове, декори и качества на ламиниран паркет, сред, които различните потребители могат да избират. Ламинати за дома и всяка от стаите се избира според натоварване, интериор, индивидуални предпочитания. Ламиниран паркет се предлага и в широк диапазон от цветови решения от класически до строго специфични и индивидуални такива.

Качеството на ламинираният паркет зависи от множество неща, а в зависимост от нуждата на дадено помещение, неговата посещаемост и натоварването с мебели дори се определя и това, колко високо да е то.

Цветовата гама на ламината се съчетава най-често с мебелите, но не са изключени етапи, в които тя е плод и допълнение към основни характеристики от интериора на самото помещение. Така например ламиниран паркет е препоръчително и възможно да се комбинира с цветовете на стените или да е избран в зависимост от светлината, която пада в помещенията.

Съществуват типове ламинати, които се променят в зависимост от цялостния интериор, например ако помещението е по-светло, то ламинираният паркет може да е дори по-тъмен и обратното. За да се получи по-ярко отражение на светлината се избира ламинат в по-светли нюанси.

Качество на ламината зависи от плътността и дебелината му. Така ако търсим по-високо качество, трябва да сме подготвени и да платим малко по-висока цена, но пък за сметка на това е сигурно, че ще имаме безупречен ламиниран паркет на пода с дълъг период на експлоатация.

 

Източник: https://www.reactinfo.com/