IESE Business School предоставя класацията върху 80 страни и 165 града в света, въз основа на множество критерии, някой от които обективни, други субективни, но с една обща цел. Ето някой от основните показатели за оценка на  устойчиво развитие, което включва: икономика, технологии и иновации, транспорт и мобилни връзки, околна среда, градско управление, междуличностни отношения, социална среда, брой хора, международни отношения и сътрудничество, ICO 37120, който е стандарт за „умни" градове и още много други.

 

По-големите градове  в България са все още далеч, но с тенденции да вървят стъпка по стъпка към стандартите за „умни“ градове в света. Един стандарт, в който трябва да се впишат един ден, за едно по-устойчиво строителство и среда,  с успешни технологични резултати.

 

Класацията на „умни”  градове по света, с която ще Ви информира за Вас,  строителна фирма МД-90:

  1.     1. Първо място на „умни” градове е Ню Йорк. Той печели за трети път по – почти всички показатели, като на първо място от тях остава икономиката му в световното класиране.
  2.    2. Второ място за 2018г. е европейската столица Лондон – втори път печели второ място като сбор от всички показатели. С най-много точки се задържа  културата –   с големия брой училища, университети, музеи, театри и т.н. в града. Населението му заема първо място за най-високо образование в световен мащаб, средно и висше.
  3.  3. Трето място за 2018г. е Париж, който запазва своята репутация с най-висока туристическа атрактивност в света, а  пътищата  и инфраструктурата му го изтласкват на водещото първо място в света.
  4.  
  5. umen grad2

     

Трите „умни“ мегаполиси са съумели да осъществят най-добър баланс на общите показатели като характеристики. Повече любопитни факти по света в областта на строителството, комуникациите и технологиите, както и за нашите услуги на сайта и блога на строителна фирма МД.90 за Варна и област.