Добрата хидроизолация стои в основата на защитения от влагата, мухъла и плесента дом. Без качествена хидроизолация на дома може да се стигне от леки козметични забележки до дълбоко увреждане на неговите елементи. Неправилното изолиране на сградата от вода и влага довежда не само до задействането на неприятна миризма, но може да доведе до разрушаване на мазилка, дискомфорт при стоене в помещенията и може дори да застраши здравето на обитателите.

 

Също така навлязлата в дома влага може да увреди не само визията му, но да посегне и на мебелите и уредите, част от интериора. Важен аспект от изолирането на дома срещу проникване на вода е хидроизолацията на пода. Какви са съществените особености, за които трябва да внимаваме тук, предстои да разберете от следващите редове.

 

Кой е най-добрият материал за хидроизолация на под

 

Течната хидроизолация е най-добрият избор в този случай. Това е така, защото тя предлага сигурна покривност по цялата повърхност на пода. Следва да имате предвид, че има различни видове течна хидроизолация за под, като някои са алтернативни, а други – допълващи своето действие и функции.

 

Т. нар. мазана хидроизолация се предпочита като основен хидроизолационен материал. Той се допълва и реновира чрез специален клас течна хидроизолация на под, чиято основна мисия е да донесе допълнително запечатване на повърхността и попълване на порите на голия под или вече положения друг хидроизолационен материал. Такива продукти за течна хидроизолация на под и то на много добра цена може да намерите на ARD.bg

 

Кои подове в дома се нуждаят най-много от течна хидроизолация

 

Кои подови компоненти в дома са най-застрашени от проникване на вода и влага? Да, правилен отговор – подовете в областта на основата на сградата. В тях влизат подовете на подземния етаж, подът на приземния етаж, а също така и гаражните подове. Тъй като те се намират най-близко до земята и пръстта, където се наслоява и задържа влага, те са и най-застрашените в този аспект.

 

В тези области може дори да се достигне до събиране на слой вода по пода, а в резултат на постоянната влажност в помещенията – до излющване на подовата настилка, мазилката и стените.

 

Течна хидроизолация на под – топ характеристики

 

Тъй като тук става въпрос за сравнително големи площи, за най-рентабилно решение е добре да потърсите течна хидроизолация с добра покривност. Покривността се изчислява като съотношение между количеството необходим хидроизолационен материал за покриването на единица площ.

 

 ARD.bg предлага хидроизолационни продукти с уникална покривност и особена лекота на нанасяне. Те са подходящи за бетон, цимент, а и за полагане върху други изолационни настилки.

 

Друго топ предимство е липсата на силна неприятна миризма при нанасяне и съхнене на изолационния материал. Тъй като тук става въпрос за затворени помещения това предимство от особено значение.