Тол такси в България

Вероятно малко са хората, които до този момент не са чували за тол системата и това какво точно ще представлява тя. Сигурни сме, че поне веднъж сте попадали на разговор, в който ваши познати или непознати са обсъждали тази тема.

 

Ако не сте взели участие, поради незнанието и неинформираността си, то сега е моментът да го направите, за да се чувствате далеч по-конкретни. Истината е, че няма нищо по-хубаво от това човек да бъде информиран за всичко ново, което предстои да се случи в страната. Няма значение дали правилата и законите ще бъдат валидни за вас самите или няма да ви засягат пряко, то фактът, че сте запознати с тях, носи удовлетвореност.

 

В тази статия няма да се фокусираме предимно върху това какво точно ще представлява тол системата, а смятаме да акцентираме най-вече върху въпроса дали тя се явява като справедлив начин за таксуване или точно обратното. Ще се опитаме да се формулираме достатъчно ясно и точно, така че, ока четете написаното, то в главата ви да не изплуват нови и нови въпроси.

 

Преди да стартираме с каквито и да било разяснения, ще отворим една малка скоба, в която да вмъкнем, че за момента тол системата се отнася единствено за шофьорите на тирове и други превозни средства, които са с тежест над 3,5 тона. Всички останали няма да бъдат засегнати от новите правила, норми и такси, които съответно трябва да бъдат заплащани.

 

Какви са ползите от въвеждането на тол системата

 

Смятаме, че ползите от въвеждането на тази система са значително много. На първо място няма как да не посочим, че тя е далеч по-справедлив начин за таксуване, в съпоставка с винетките, за които всеки от нас е чувал. Шофьорите ще заплащат точно онова, което са изминали като разстояние, тъй като бордови устройства ще бъдат монтирани в превозните им средства и ще отчитат в реално време.

 

Няма да се налага да чакате сред опашките пред пропускателни пунктове, както е в много от останалите държави. Въобще не ще се изисква да инвестирате каквато й да било част от свободното си време или онова, предвидено за други ангажименти.

 

Надяваме се да сме ви били наистина полезни и да сме успели да отговорим на редица ваши въпроси. Не забравяйте, че благодарение на тол таксите, то ние ще имаме възможността да поддържаме транзитните пътища в изключително добро състояние и няма да се стига до тяхната абсолютна амортизация.