Работата от дома и онлайн срещите не са особено мотивиращи за инвестиции в бижута и аксесоари. Все още никой не е наясно докога ще продължи настоящата ситуация, но както са казали по-мъдрите от нас „И това ще мине...“ Не знаем как ще продължи 2021 г., но очакваме с нетърпение да се движи в по-добра посока.

Хоум офисът стана неизменна част от живота ни. Признаваме, че дрехите, бижутата и други подобни глезотии със сигурност не са на дневен ред. Но и ще си позволим да ви припомним, че подбраните с желание дрехи и аксесоари влияят на чувствата и начина ни на живот през деня или в определени случаи. Това определя нашето настроение, нашето психическо, а оттам и физическо здраве. 

Вярвате или не, но бижутата в момента са по-значими от всякога. Бижутата с лечебни минерали и положителни енергии, веднага ще ви накарат да се почувствате изпълнени с настроение и оптимизъм. Нуждаем се от тях, за да посрещнем с надежда предизвикателствата на бъдещето.

Бижутата са най-близкият приятел на жената. И не, не са само за специални случаи. Ежедневното им носене ще направи цялостния ви външен вид по-цветен и по-женствен, и незабавно ще забележите, че ви завладяват ентусиазъм и оптимизъм. 

 

Въпреки че някои елементи винаги ще останат класически и популярни, някои тенденциите при бижутата добавят нотка свежест всяка година. Седмиците на модата акцентираха върху пет основни тенденции за бижута през 2021 г.

 

1. Перли

Винаги елегантни и безкрайно нежни! И стават все по-популярни в съвременните бижута. На Принцеса Даяна се приписват думите „Ако една жена може да избере само едно бижу в живота си, това трябва да е перла.“  Перлите са трайни като тенденция заради вроденото им благородно и елегантно излъчване. В допълнение към обиците с естествена форма от перли, дизайнерите успяват да ги приложат и в по-разнообразни форми - многослойни колиета, висящи обеци и дори шапки, оборудвани с красиви перли.

Перлите винаги са се радвали на небивал интерес, но вниманието към тях нараства многократно през последните години. Много дизайнери нарушават традиционния външен вид на перлите и ги комбинират с метални материали като класическо злато, розово злато, сребро или дори кристали, нефрит и др. Разбира се, за да ни предоставят повече възможности да сме винаги с нашите любими перли. 

Перлите имат и уникалното свойство да се адаптират към различни поводи и цветове на облеклото. А още по-прекрасното е, че бижута с перли днес може да притежава всеки – не само нашите баби или благородните дами от миналото.

 

2. Бижута от намачкан метал

Металните бижута са стил, който не подхожда на всеки. Независимо дали са златни, сребърни или друг метал, този тип накити са особено впечатляващи. За разлика от гладкостта на обикновените метални бижута, тези притежават привлекателна текстура на гофрирана повърхност и смел, грабващ очите дизайн. Към момента най-често срещани са подобни дизайни главно при обеците и гривните.

 

3. Бижута „вериги“

Тази тенденция си остана от 2019 година – грубо казано не успяхме да се отървем от нея и тя продължи да властва на модните подиуми и във визията на съвременната жена. Специфичното е, че днес този тип бижута предоставят още по-впечатляващ и уникален, предимно авторски дизайн, труден за копиране. Визията обикновена е изчистена, но впечатляваща. Могат да са с фин дизайн или смел и дързък вид. Веригите се носят неравномерно върху тесни колиета или многопластови гривни и се вливат в актуалния външен вид на ежедневното и модерно облекло. Тази година веригите, освен като гривни и колиета, могат да бъдат носени и като обеци.

 

Топ Модни Тренда при Бижутата за 2021 година

 

4. Асиметрични или дори различни обеци

Всъщност тази тенденция е също добре позната от миналите модни сезони. Но 2021 година ще е особено популярна. Най-вероятно асиметрията в модата ще продължава да бъде популярна тенденция и в бъдеще.

В тези необичайни времена е съвсем естествено и бижутата да са с необичайна, асиметрична структура. Всички е извън рамките на обичайното и логично същото явление се наблюдава дори и в модния сектор.  Ако никога не сте носили асиметрични обици, може би е време да излезете извън стандартното! 

 

 5. Бижута с топки / сфери

Нещо старо, нещо ново... Топките в модата също се изтупват от праха и завладяват дамската визия. Сферичните елементи се срещат безброй много пъти в модните колекции на „големите“: извънгабаритни метални сферични обеци в Balenciaga 2021 пролет/лято;  диско обици в Prada 2016 пролет/лято; дълги перлени обеци в колекция пролет/лято на Antonio Marras 2016; многослойни перлени колиета в колекция есен/зима Alberta Ferretti 2014 и др.

Бижутата с метална топка са особено ефектни, когато са огрени от пряка слънчева светлина. Благодарение на отразяващия ефект изглежда, че в тях се крие напълно различен, паралелен и прекрасен свят. Предимството на бижутата със сфери е, че могат да се комбинират с различно по стил  облекло – от ретро до модерна, официална или ежедневна визия.

Всъщност една основна тенденция се очертава като водеща и през 2021 година, както през последното десетилетие. Това е персонализираната ръчна изработка. 

Ако търсите вашето ново модно вдъхновение, посетете онлайн бутик за бижута и аксесоари www.An-GDesign.com.