Тук нашите консултанти на строителна фирма МД-90 за Варна и област ще Ви запознаят с някой от основните начини да изберете ламинат, който да съответства на това, което искате, търсите и очаквате като интериорно решение.

Цветовете на под ламинат са безкрайно много и всеки един цвят придава различно присъствие на дома или офиса. Затова, за да е хармоничен, правилен и да създава усещането което искате е важно да знаете няколко основни неща за него:

- ако стаите не притежават височина или са прекалено малки, то тогава се спрете на по-светли нюанси, които да могат оптически да внесат повече светлина и с това и повече обем, който липсва.

- може да разделите пространството с различни цветове, но това не е препоръчително, за малки апартаменти, защото зонирането не обединява, а разделя пространствата и така се губи обема, който може да има наличието  на един единствен цвят.  

- ако пък искате Вашият дом да излъчва топлина и уют се спрете на светли нюанси на на ламинат в кафявата гама, който ще даде нужното спокойствие, от което имате нужда.

- ако пък се спрете на по-тъмно кафявите отенъци, то те създават атмосфера на активност, която е подходяща и за дома и за офиса

- ако пък решите тъмните нюанси да превземат пода, то това води до отличен външен вид, който се подчертава и създава усещане за стил и обикновено се предпочита в заседателни зали, в хола и въобще е характерен за места, където се събират повече хора. Но не прекалявайте все пак с тъмният цвят, винаги балансирайте със светли стени да речем, а тъмните детайли да останат само като отделни добавъчни характеристики на интериора и да свързват отделните цветове в една обща хармонираща среда.

- никога няма да сгрешите все пак ако се спрете на цветове, които имитират естествените и тяхната комбинация се превръща в лесен, модерен и достъпен начин за постигане на хармония и стил.

- съобразете мебели, врати, в тоналност която е добре да съответства. Възможно е разлика до няколко тона, но в същият нюанс. В  противен случай наслагването става почти невъзможно на различните цветове и ефекта винаги е катастрофален.

 

Надяваме сме Ви били полезни в интериорните цветове за дома и избора на ламинат. Повече за нашите услуги в областта на строителството, ремонтите, дизайна може да намерите на сайта и блога ни на адреса за Вас – www.md90.biz