Съвети от МД-90, с които ще изберете вашите цветове при ремонт или ново жилище

При избор на цвят всеки човек има различна представа за едно място и неговите цветове. За някой  определени цветове може да са идеалните  комбинации, а за друг точно обратното. Затова, когато избираме цветове и техните ефекти, трябва да се запознаем с някои основни правила, така наречената психология на цветовете и влиянието им върху нас.  Независимо от архитектурата и стилa на мебелите в нашето жилище, цветовете са тези, които определят повече от 50 процента пространствената визия и излъчване.

Цветовете отразяват самите нас като характер и настроение и затова е важно домът да бъде наше продължение и да внася уют и топлина.   Ние ще Ви даде някои практични и професионални съвета за ремонт и цветове на дома Ви. 

       Предлагаме Ви няколко общи стъпки, които да следвате:

  1. 1. Ако се колебаете и не сте сигурни в цвета, върху които сте се спрели, може да експериментирате върху малко пространство на стената или сервизното помещение, за да видите резултата и да вземете решение дали да продължите или промените  избрания вече цвят. Приемете това като едно вълнуващо приключение с впечатляващ краен резултат.
  2. 2. Използвайте т.нар. цветно колело с множество цветове и нюанси и така ще можете да засилите два сходни нюанса или да комбинирате съвсем противоположни цветове, които изненадващо се допълват. Ще можете да си представите вашите нюанси нагледно и дори може да създадете собствен цвят.
  3. 3. При избор на цвят не забравяйте, че пряката естествена светлина показва истинския цвят, класическото осветление го показва в жълти нюанси, а флуоресцентното осветление придава синкав оттенък на цвета. Така че внимавайте, когато определяте точния нюанс на цвета.
  4. 4. Изберете своя любим цвят и го приложете в стаята като основен или акцент, като например килим, мебел, аксесоар и т.н. Може да експериментирате до безкрай.
  5. 5. Помислете добре като влезете в стаята, какво ще е нейното предназначение и какво усещане и излъчване искате да има.

 

 

Спалня

 Ако искате  спалнята  да създава спокойна и релаксираща атмосфера –  изберете меки, неутрални и по-студени цветове и обратното, ако искате тя да излъчва повече агресивност и динамичност, изберете по наситени и интензивни  цветове.

Всекидневната

  Всекидневната Ви ще бъде по официална,  ако се спрете на по-неутрални цветове  Ако предпочитате тя да има  повече домашен уют и топлина,  изберете по-ярки и топли цветова.

Детска стая

  Внимавайте при избора на цветовете в детската стая, защото те могат да предизвикат раздразнителност на детето  при пренасищане на ярки тонове. Балансирайте добре нюансите, за да излъчват спокойна и топла атмосфера в стаята.  Може да използвате ярките цветове тук само като акцент.

  В общи правила експериментирайте винаги. Един цвят е скучен като избор и затова може да избирате  техни сходни два или най –много до три нюанса цветове в пастелната гама. По този начин се създава усещане за светлина и пространство. Създайте точно вашия стил и атмосфера в дома си с помощта на нашите съвети. МД-90 ще продължи да Ви запознава с практични идеи и съвети.