Уголемяването на устните, чрез хиалуронова киселина, вече се приема за рутинна процедура и е предпочитана, както от звездни персони, така и от по–обикновени хора, които просто искат да се подмладят и да си придадат повече сексапил. Риск разбира се винаги съществува – възможно е да заприличате на естествената Анджелина Джоли, но е възможно и да заприличате на карикатура.

Дали си струва или не – това всеки си решава индивидуално. Ако съдим по ненамаляващия интерес към тази медицинска интервенция, може би отговора е по–скоро „Да струва си.” Сред хората упорито се е наложило схващането, че плътните устни спомагат за подмладения външен вид, като придават повече красота на лицето. Може би това е и основната причина все повече жени да решат чрез лекарска намеса да уголемят или да променят формата на устните си.

 

Кое е най – важното условие за да има положителен резултат?

 

За да се увенчае с успех подобно разкрасяване, най–важният фактор си остава избора на лекар. Наличието на опит и творчески подход са задължително условие, за което трябва да внимавате при избора си на специалист. Макар процедурата да изглежда на пръв поглед лека, лекарите обясняват, че това не е точно така. Според тях всеки пациент е индивидуален и устата му изисква различно оформяне и подчертаване на различни черти – изискват се изключителен усет за това кое е красиво и висока прецизност. За съжаление има доста псевдоспециалисти, които нямат достатъчно опит и прилагат един и същи метод на действие при всеки пациент. Резултатът е ясен – еднакви неестетично „напомпани” устни.

 

Какво още трябва да знаем за тази интервенция?

 

1. Една седмица преди интервенцията не бива да се приемат обезболяващи медикаменти. Това може да доведе до повишено кървене по време на процедурата.

2. Хиалуроновата киселина се инжектира в устните, като се използва местна упойка, ефекта на която обикновено трае около 30 мин.

3. Препоръчително е след интервенцията да се приема голямо количество вода, а горещите напитки да се избягват.

4. Около 2 седмици след процедурата абсолютно забранено е областта около устата да се затопля. Не бива да посещавате солариуми, сауни или да се излагате прекалено дълго на слънце.

 

В кои случаи процедурата не бива да се прави?

 

1. По време на бременност и кърмене.

2. По време на месечен цикъл.

3. След приеман на аспирин или противовъзпалителни медикаменти.

4. При хора, които са чувствителни към хиалуронова киселина.

5. Когато на лице са кожни заболявания в зоната около устата.

6. Не се препоръчва едновременното прилагане на хиалуронова киселина с лазерно лечение или дълбок химичен пилинг на лицето.