Тавана отдавна не е просто един бял "класически" цвят в пространственото оформление на дизайна в помещенията. Той трябва да се вписва в цялостния облик на интериора и затова ние от строителна фирма МД-90 за Варна и област ще Ви дадем няколко идеи за окачен таван и неговата връзка с цялостния облик, който може да постигнете при ремонт на жилище или неговото обновяване. Дали ще се слива или ще привлича погледа, тавана трябва да подчертава интериорното излъчване и да създава неговата завършеност, цялост и комфорт.

 

Видове декоративни окачени тавани

 

- растерен /скрива различни инсталации, кабели, недостатъци/ Изграден от метални модули, които се закрепват към тавана, върху които се поставя панел. Той може да бъде направен от различни структурни материали и позволява голямо разнообразие – дали ще е щампован, от естествено дърво, синтетични елементи, всичко зависи от Вашия индивидуален проект. Неговата функция е визуално "нарязване" на пространството в подходящата среда.  Използва се най-вече за обществени сгради, цехове,  училища и т.н. Освен за украса този вид окачени тавани може да имат и друго предназначение - примерно за подобряване на акустиката или звукоизолиране.

- опънат таван /най-вече има декоративна функция/. Представлява платно, върху олекотена метална конструкция, като се изпълнява индивидуално по размер и вид с изключително разнообразие на форми и цветове, звукоизолиращо и устойчиво на влага. Подходящ за помещения с високо съдържание на влага – басейни, различни съоръжения и др.

- алуминиев таван /скриви дефекти и инсталации на същинския таван/ Лесен за поддръжка и монтаж.

- от гипсокартон – има своите предимства като допълнителна шумо и топлоизолация, но е по-труден за монтаж. Нарушава повърхността на тавата при поставянето му. Подходящ е за всякакъв вид помещения.

- пластмасов /само бял/. Няма разнообразие, но лесен за монтаж и има всички необходими качества, като шумоизолация, влагоустойчивост и т.н.

  1. Повече за ремонти на жилищни и нежилищни сгради, както и за монтаж на окачени тавани, на сайта и блога ни на адрес – строителна фирма МД-90 за Варна и област:  www.md90.biz