Изолацията на покрива  осигурява 25/30% от енергийните стойности на сградата. Важно условие е да изберете подходящата изолация, която да съответства на вида покрив, подпокривното пространство и неговата експлоатация по предназначение.

Вариантите, с които екипът на строителна фирма МД-90 за Варна и област ще Ви запознаят са няколко. Всички те са издържали практическата проверка на времето.

 

 

Видове изолации за покрив:

- при избор на каменна вата се осигурява дълготрайна експлоатация, с добри топлоизолиращи, звукоизолиращи и пожароустойчиви характеристики. Подходяща за жилищни сгради, производствени помещения и др.

- минерални плочи, както подсказва името са изградени от естествени материали, с високи  топлоизолационни свойства, хигроскопичност, негоримост и лесен за използване при монтаж.

- стъклената вата се използва най-вече при дървени конструкции като допълнителна изолация на покрива и осигурява по–добра химертизация от външните атмосферни условия. Притежава добри изолационни свойства.

- XPS или така наречена екструдирана полистеролна пяна в синьо-зелен цвят притежава високи топлоизолационни свойства, влагоусточивост  на сто процента, с добри пожароустойчиви свойства при необходимост. Подходящ за покриви с ниски и средни натоварвания. Време на експлоатация /15-20 години/. 

- ЕPS или т.нар. експандиран полистирол /стиропор/ е с добра топлоизолация и масова употреба за всякакъв вид сгради. Това е по-елементарния вариант на  XPS, но ако е изложен на пряка светлина се намалят експлоатационните му качества, не е пожароустойчив, но има добри показатели за влагоустойчивост. Достъпна цена и лесен за полагане. Не е подходящ за дървени конструции. Живот на експлоатационни свойства около 15 години. 

 

За да изберете правилната изолация за Вашия покрив, нашите консултанти са на Ваше разположение.  Така например ако подпокривното помещение ще е отопляемо се изчислява  дебелина на изолацията, не по-малка от 15 см. Ако се спазват нормативните изисквания и правилен подбор на изолация се осигурява и по-висок клас енергийна стойност на сградата.

Повече за Нас и нашите строителни услуги за Варна и област на сайта и блога ни на адрес  – www.md90.biz