До преди по-малко от десетилетие, единственият начин за изпъване и повдигане на увиснала и уморена кожа, беше хирургичният лифтинг на лице. Процедурата, преминаваща под скалпела на хирурга, изисква време за престой и възстановяване, и дори оставя белези, въпреки че са скрити зад линията на косата. HIFU или високо интензивният фокусиран ултразвук, промени всичко това. Тази терапия е все по-популярна от появата си през 2012 г. и днес е решение на множество проблеми, свързани със стареенето на различни части от тялото.

Усъвършенстваната апаратура може да се прилага за лифтинг на лицето (областта около веждите и челото, брадичката, шията) и тялото.


 

Как се прави HIFU лифтинг на лице?

Неинвазивната ултразвукова енергия се насочва към третираната област. Апарата генерира ниски нива на топлина, което увеличава производството на колаген и води до подмладяване на кожата. Тя става по-сияйна и гладка. Колагенът е естествен протеин, който поддържа кожата здрава и опъната. С възрастта производството му се намалява, кожата губи своята еластичност и ефектът на гравитацията я привлича надолу. Чрез увеличаване на производството на колаген, HIFU лифтингът на лице възвръща младежкия му вид.

 

 

HIFU е цялостно решение за красота. Веждите ще бъдат повдигнати, фините линии и бръчките ще се смекчат, порите ще се свият, а очите ще изглеждат по-отворени. Това се дължи на ефекта на повдигане на увисналата кожа около устата, клепачите и шията. Резултатите са видими след само една процедура.

Въпреки това, този начин за лифтинг на лицето и тялото е сложен процес, а добрите резултати са възможни само ако се прави от експерти в областта, умеещи да работят с нужните технологично напреднали и авангардни машини. За това във Wave Skin & Body Care Center HIFU лифтинга на лице и тяло се извършва само от специалистите и с модерна апаратура,  за да се гарантират наистина отличните резултати още с първата терапия.

 


 

Кой може да се подложи на този вид лифтинг на лице?

Добър кандидат за HIFU е всеки, чиято кожа е "отпусната" и видимо е намалила еластичността си. Първите видими признаци на стареене на кожата са понижените линии на веждите и увисналата кожа на клепачите. Това състояние обикновено започва от средата на тридесетте години. Има и хора, които желаят някаква форма на лифтинг на лице, но са предпазливи относно хирургията (умствени, финансови или други логични причини). Всички те могат да се подложат на HIFU.

 

Безболезнен ли е HIFU лифтингът на лице?

Зоната на комфорт за всеки човек е с различни граници, но като цяло може да се каже, че има лек дискомфорт по време на процедурата с ултразвук. Това обаче е положителен знак, че производството на колаген е започнало. Преди терапията, специалистът обсъжда процеса с клиента, за да го направи възможно най-приятен. Не са известни странични ефекти на HIFU, но е възможно да се появи зачервяване и подуване веднага след лечението. Те са временни и отминават бързо.