Несебър с основание се счита за един от най-популярните туристически центрове в България. За да добиете представа, това е град, който всяка година привлича туристически поток, съизмерим с този на много по-големи градове като Бургас и дори Варна.

 

Съвсем естествено, толкова много хора няма как да грешат или да се заблуждават. При толкова висока популярност, очевидно градът предлага нещо, което се харесва на туристите и което ги кара да идват тук.

 

Цените в Несебър са добри

 

За каквото и да си говорим, всичко е свързано по един или друг начин с пари. Несебър не е скъпо място за почивка на море, като дава чудесни възможности за незабравима лятна ваканция на хората, които разполагат с по-ограничени финанси.

 

Градът в това отношение може да предложи на хората доста, тъй като е известен с едни от най-ниските цени по българското Черноморие. Ресторантите са многобройни и са наистина достъпни, предлагайки разнообразие от българска и чуждестранна кухня.

 

Хотелите са в по-голямата си част модерни, нови и добре оборудвани, разполагат с всички, а в повечето случай предлагат и ол инклузив, при това на много добри цени (разгледайте TravelCard.bg за да откриете множество добри оферти за ол инклузив).

 

Почивка на море - TravelCard

 

Плажовете са чудесни

 

В околностите на Несебър ще откриете едни от най-добрите плажове по родното Черноморие, които освен това са и много добре поддържани и подсигурени водни спасители и всякакви необходими удобства за спокойната ви почивка.

 

Пясъкът е златист и много фин, а изборът е голям. Тук можете да плажувате не само в самия Несебър, но също така и да отскочите до съседните Слънчев бряг и Равда, които са на пешеходно разстояние от града.

 

История и архитектура

 

Несебър може и да се е превърнал в оживен и динамичен курортен център, но в своята същина, той винаги е бил стар исторически и културен център с хилядолетна история.

 

Градът се счита за мястото, на което ще намерите най-старата църква по българските земи, основана още преди самата българска държава, както и многобройни къщи от камък и дърво, завършени в добре познатия на всички ни възрожденски стил. Изобщо, тук историята е на всяка крачка, а това е чудесна добавка към многобройните възможности за развлечение в района.