Родопите са едно красиво място за почивка и забавление. Къщите за селски туризъм тук, привличат все повече почитатели на планината и чистия въздух, решили да прекарат една незабравима ваканция на тишина и спокойствие, заобиколени от много зеленина. Но защо да дойдете тук и какво ще откриете?

Почивка

Без значение дали ще изберете да се усамотите или да отседнете със семейството си в някоя от къщите за селски туризъм в Родопите, вие ще се почувствате като у дома си. Те предлагат едновременно уют, комфорт и уединение. а като добавим и неповторимата природа наоколо, всичко това дава предпоставка да се отпуснете и да се насладите на тишината и спокойствието, от които се нуждаете за една пълноценна почивка.

Забавление

Селският туризъм тук предлага и много и различни забавления. Пейнтбол в гората, каране на колело по тесните планински пътеки, конна езда или планинско катерене са едни от атракциите, които ще забавляват и малки и големи. А през зимата, спускането с моторни шейни ще остави у вас едно незабравимо изживяване.

Модерни условия

Къщите за селски туризъм са модерни и предлагат удобства и комфорт за една пълноценна почивка. Те разполагат с просторна всекидневна, лятна кухня, барбекю, механа и прекрасен двор за приятни вечери на открито.

Родопска кухня

Няма как да посетите Родопите и да не опитате от атрактивните ястия на местната кухня, приготвени по стари семейни рецепти. Закуска с така известните родопски палачинки и чаша топло овче мляко, вкусна и ароматна чорба от смилянски боб за обяд  или вкусно агнешко чеверме, цвърчащо над огъня под звездите за вечеря, ще оставят у вас един незабравим спомен и наслада.

Водата е здраве

Родопите са известни и с лековитата си минерална вода. В повечето села тук има минерални извори, чиято вода помага за много и различни болести. Достатъчно е да се отпуснете в топлия басейн, под галещите слънчеви лъчи, за да може тялото ви да попие от енергията, която излъчва природата около вас.

Природа и архитектура

Елате в Родопите, за да се насладите на изящната природа, дивите гори, ливадите, осеяни с много цветя и билки и множество пътечки, които водят до причудливи и красиви места. Разходете се и из калдъръмените улички и разгледайте запазените в автентичен стил къщи с каменни стени и дървени капаци на прозорците, които носят духа на вековете и разказват безброй интересни истории.

Потопете се в духа на Родопите и се насладете на магията от вкусна храна, лековита вода и чист въздух.