Повечето столични рент а кар компании предлагат доставка на наетия автомобил на адрес, посочен от клиента в неговата резервация. При някои от фирмите тази услуга е безплатна, но в повечето случаи доставката се таксува допълнително. Тъй като този род услуги са насочени главно към клиенти, временно пребиваващи у нас, всяка престижна компания има свой офис на летище София.

 

Ако сте от хората, на които се налага да пътуват с автомобил под наем и които не пристигат в страната със самолет, вероятно бихте желали возилото да ви бъде предоставено на адреса, на който се намирате в момента или на удобно за вас място. Това е разбираемо, но понякога е по-изгодно да отидете до аерогара София и да получите резервираното возило на място от офиса на фирмата, предлагаща рент а кар услуги.

 

Защо е по-изгодно да вземем автомобила от летище София?

Макар че повечето компании от този род предлагат възможност за онлайн резервации, общуването през онлайн формата или по телефона е не винаги защитено от грешки. Когато посетите на място офиса на фирмата, вие имате възможност да изразите възражения, в случай че возилото, което ви се предлага не отговаря на параметрите, които сте избрали при резервирането.

 

Възможност за корекция при грешки и недоразумения

Някои условия също претърпяват частични или драстични промени. Така например може да се окаже, че дължите допълнителни такси, за които не сте били информирани при резервиране на автомобила, а един такъв проблем е възможно да се разреши единствено на място в офиса – служителят, отговорен да ви достави автомобила носи отговорност единствено за неговото състояние към момента на доставката.

 

Административни и финансови проблеми, възникнали при онлайн резервациите се коригират най-бързо, когато на близо има оторизирани да поемат повече отговорност лица, а това е възможно отново само в централния офис на рент а кар фирмата, който в повечето случаи се намира или разполага с филиал на летище София.

 

Възможност за вземане на автомобила по всяко време

Понякога е невъзможно да получите кола под наем на място, което е удобно за вас. Повечето услуги от този род се извършват единствено в рамките на работната седмица и по-конкретно – единствено в делничен ден в часовата зона между 9 часа сутринта и 17:30 в следобедните часове. Това ви лишава от опцията ‘’доставка на адрес’’, в случай че возилото ви трябва през уикенда или в по-ранните или късни часове на денонощието.

 

Опция за плащане в брой

Избирайки да вземете автомобила от аерогара София, вие имате шанса да заплатите таксата по наема в брой, в случай че сумата в кредитната ви карта е достатъчна единствено да покрие депозита, който всяка рент а кар фирма изисква. Отивайки на място за вземане на наетата кола, вие имате възможност да замените возилото, което сте резервирали с по-подходящо в случай, че обстоятелствата по вашето пътуване се променят.

 

Да използваш услугата рент а кар на летище София е най-удобно за пристигащите със самолет. Тази опция е създадена специално за този тип потребители и това е така не само у нас, но в световен мащаб. Офисите на компаниите, отдаващи коли под наем винаги ще бъдат разположени на летищата на по-големите градове, защото от там започва почти всяко пътуване с нает автомобил.