Много хора се колебаят дали да наемат един счетоводител или да работят със счетоводна къща, която да поеме бизнеса им. И двата варианта имат своите положителни и отрицателни черти, но аз лично се доверих на професионален екип, който да се заеме с компанията, която представлявам. В статията, която пиша ще споделя плюсовете на счетоводните кантори, тъй като те не са никак малко, а клиентите остават доволни от крайния резултат.

 

Голям брой фирми предлагат счетоводни услуги в град София и вие лесно може да намерите кантора близо до вашия офис. Това, което ви се предлага на дневен ред са еднократно съдействие по даден казус или абонамент за срок, който посочите. Моята фирма имаше нужда от постоянно счетоводство и за това се абонирах за професионално обслужване от ЕКСПЕРТ ДИВА в столицата.

 

Радостната вест е, че имам постоянен контакт със счетоводителите от кантората и мога да следя всичко, което се случва. Комуникирам с тях посредством телефон, лични срещи или имейл и получавам редовни отчети за тяхната работа. И макар да работят за много компании момчетата и момичетата от кантората са винаги на разположение за въпросите ми.

 

Имах възможността да наема собствен счетоводител, който да се занимава с финансите и документациите ми, но предпочетох счетоводна къща, защото в последната работят всякакви специалисти и са в течение с всичко ново от гледна точка на закони, документи, нормативни актове и тем подобни.

 

Имайте предвид, че един счетоводител не може да бъде толкова ефективен, колкото цял екип. Заплатата му трябва да бъде много висока, защото отговорността е прекалено голяма, а за същите пари можем да получим счетоводни услуги от фирма на най-високо ниво.

 

Мога да дам още куп аргументи относно избора ми на счетоводна фирма, но и тези ми се струват достатъчни. Ако имате каквито и да е колебания, не се притеснявайте и вземете това важно решение за просперитета на вашия бизнес. Вярвам, че съм успял да ви бъда полезен, с моята кратка, но аргументирана публикация.