Съществува ли перфектно офис облекло, покриващо всички стандарти за етикет и стил? Наистина ли е от такова значение да внимаваме какво обличаме рано сутрин? И възможно ли е дрехите, с които всекидневно пристигаме на работното си място, да оказват влияние върху кариерата ни? Отговорите на тези въпроси зависят от спецификата на съответната работна позиция, но в действителност, начинът на обличане представлява своеобразна визитка пред останалите хора, притежаваща изключителната сила както да ни издигне в очите на ръководителите, така и да ни направи за смях.

 

Според проведено модно изследване, дамските панталони и дамските поли са най-подходящите дрехи за работното място. Въпреки това, е от съществено значение да се обърне внимание на тяхната дължина и кройка. Цветовата им гама също следва да бъде съобразена с модните закони.

 

Панталоните безспорно са най-предпочитаното долно облекло за офиса както от мъжкото съсловие, така и от нежния пол, благодарение на тяхното удобство и свобода на движение. Световните стилисти съветват да се избягват джинсите и късите панталони, освен ако работната атмосфера изрично не го позволява.

 

Отличен избор са правите дамски панталони или никога не излизащите от мода Чарлстон, които мигновено вталяват фигурата и издължават краката. Това тяхно предимство ги превръща в любимец на дамите.

 

За да бъдете безупречни на работа, заложете на традиционните цветове каквито са черно, сиво и бяло, които се възприемат по-лесно от окото и се комбинират с всичко. Стилистите препоръчват да съчетавате дамските панталони с риза в същия или противоположния цвят.

 

Дамските поли, съвсем обичайно, се нареждат на второ място сред най-любимото работно облекло. Идеалната дължина е до коленете, като се счита за проява на недобър вкус изборът на флорални или неонови цветове. Вместо сатенени, използвайте памучни материи. Комбинирайте отново с обемиста риза, която е задължително да бъде загащена. Най-добрият приятел на всички дамски поли е именно сакото, чрез което ще предадете пълен завършек на вашия работен дрескод.