В банята се изразходва много по-голямо количество вода, отколкото в кухненското помещение и спестяването на известно количество е едно от най-търсените качества от водопроводните детайли. Постигането му е възможно при избор на най-подходящите за конструкцията на санитарната керамика смесители за баня. Тъй като необходимите смесители са с различна разновидност, покупката им трябва да се извърши внимателно, за да се впишат в интериора на помещението и с конструкцията, и с материала си.

 

Смесителите се избират заради спецификите на функционалността им, но дизайнът им също е от голямо значение и е първата особеност, която привлича вниманието на потребителите. Съвременният пазар предлага огромно разнообразие от красиви смесители за баня с модерна визия. Висококачествените материали със сигурност й влияят, и благодарение на тях, батериите се вписват успешно и сред най-луксозните дизайнерски мебели за баня. Сред различните смесители се срещат както стандартни батерии с месингов корпус, така и оригинални устройства с луксозно PVD златно, сребърно и бронзово покритие, както и полимерна глазура в разнообразни цветове. Най-актуалните предложения на водещите производители са с фосфоресциращ повърхностен слой, защитен от пръстови отпечатъци, във всякакви нюанси, и със сигурност са най-подходящото допълнение на всяко модерно обзавеждане.

 

Полирано покритие

 

Почти всички модерни смесители за баня са с хромирано гланцово покритие, което придава неповторима елегантност на банята ви. Изборът на цветни батерии пък внася свежа и закачлива нотка в цялостното обзавеждане, и може да предаде почти диско атмосфера на банята ви.

 

Конструкция и механизъм на монтаж

 

Производителите предлагат смесители за баня с изключително разнообразен дизайн - стенни, стоящи и вградени батерии, с различна форма, дължина и приставка за изливане на водата. Тези особености на дизайна са пригодени за различни модели санитарен фаянс и придават разнообразен стил на банята. Вградените смесителни батерии се отличават с най-елегантен дизайн, подходящ за локации с обществено значение, както и за всяка баня с модерен стил.