Днешното време ни предоставя свободата да живеем, където пожелаем. Най-голяма възможност за това можем да получим със сглобяем дом. В сграда, построена от готови модули, можем да получим всички удобства и неограничено персонализиране.

 

Съвременните сглобяеми къщи са все по-предпочитани пред традиционно построените не само заради достъпната цена. Самият замисъл на технологията им и функционалността на получената сграда ги правят достойна алтернатива на конвенционално построения дом.

 

По какво се различават сглобяемите от традиционните къщи?

 

Най-важната и основна разлика е методът на строителство. Докато при традиционните сгради се използва мокрия метод, сглобяемите се монтират изцяло по сух такъв. Произведените фабрично готови модули, които наподобяват контейнери, се сглобяват на място върху изградена предварително площадка.

 

Получават се изключително олекотени конструкции, често наричани „модулни къщи”. Понеже са лесно преносими, поставянето им може да бъде на различни места. Отвън имат модерна визия, а вътре разполагат с необходимите изводи за електрозахранване, вода и канал; кухненски бокс и др.

 

С някой от моделите евтини сглобяеми къщи всеки може да получи мечтания дом на място, където пожелае, а това не е единственото предимство.

 

Защо все повече хора избират сглобяем дом?

 

Отдавна отмина времето, когато мнозина се отнасяха със скептицизъм към живота в къща от сглобяем тип. Днес нещата са съвсем други и хората се насочват към преместваеми къщи не само поради атрактивния им външен вид. Те са привлекателни и заради много други предимства:

 

Бързина на строителство

 

За разлика от традиционно построената къща, вашият нов модулен дом ще бъде издигнат за много по-кратко време. Тъй като модулите пристигат в готов вид на площадката, сглобяването им може да се осъществи за 3-4 месеца, а не над година. При малка къща, например на един етаж, времето ще се съкрати още. Самият процес не зависи от сезона и атмосферните условия.

 

Спестяване на средства

 

За строителството на сглобяеми къщи не се изискват толкова много разходи, колкото за традиционното. Ще спестите средства от проектиране, от наемане на работници, няма да купувате различни строителни материали и др. Сравнително ниските за сглобяеми къщи цени допринасят да се направи икономия и от бъдещи разходи, ако поставите ефективна топлоизолация.

 

Грижа за природната среда

 

За модулните панели от този тип конструкции е характерна висока степен на екологичност, защото в заводски условия се спазват необходимите екологични стандарти, което ги прави напълно безопасни за живеещите. Освен това, поради сухия метод на строителство, генерираните отпадъци са много малко, което също издава отговорно отношение към опазване на природата.

 

Гъвкавост

 

Модулните къщи притежават възможност за гъвкави решения. Помещенията могат лесно да се преоборудват, да се заменят части, да се добавя етаж и др. Самата сграда позволява бърз демонтаж и преместване на друго място.

 

Здравина и устойчивост

 

Благодарение на олекотената си конструкция, къщата от сглобяем тип е устойчива на земетресения, а стените тип сандвич защитават от взлом. Липсата на мокри процеси предпазва от мухъл, пожароустойчивостта е висока, а проникване на гризачи е невъзможно.

 

Ако решите да живеете в сглобяема къща, можете да го направите и в проектирана по ваш дизайн. Какъвто и да бъде изборът ви, ще използвате къщата дълги години, наслаждавайки се на всички удобства, които предоставя.