Какво е пластмаса?

Пластмасата е синтетичен полимер, който може да се формова в различни форми, което го прави удобен материал за производство на множество играчки. Тя не е толкова издръжлива, колкото каучука или метала, но е много по-цветна и достъпна. Някои от най-разпространените видове пластмаса са поливинилхлорид (PVC), поливинилацетат (PVA), поливинилиден флуорид (PVDF), полиетилен (PE), полипропилен (PP) и полирезин. Всички тези материали могат да се използват за производство на пластмасови играчки.

 

Предимства на използването на пластмасови играчки

- Дълготрайност: Пластмасовите играчки са много здрави и издръжливи, което ги прави най-добрият избор за игра на открито. Това ги прави добър избор за деца, които прекарват много време навън, като например спортистите.

- Ярки цветове: Пластмасовите играчки се предлагат в много ярки цветове, което ги прави идеални за по-малките деца, които може да не могат да правят разлика между червено и синьо.

- Достъпна цена: Пластмасовите играчки са на достъпни цени, което ги прави добър избор за всички.

 

Недостатъци на използването на пластмасови играчки

- Крехки: Пластмасовите играчки са сравнително по-чупливи и деликатни, което ги прави най-лошия избор за игра на открито. Това ги прави лош избор за груби и издръжливи деца, които искат да играят навън с пясък, мръсотия и други груби материали.

- Не са издръжливи: За разлика от металните и гумените, пластмасовите играчки не издържат много дълго време, което ги прави лош избор за традиционна игра.

- Бързо се замърсяват: Пластмасовите играчки се замърсяват лесно, което ги прави лош избор за деца с алергии.

 

Какъв тип играчка трябва да използвате?

Предлагаме ви да изберете пластмасова играчка, която е изработена от един от следните видове пластмаса: PVC, PP или PVA. Това са най-безопасните и издръжливи видове пластмаса, което ги прави най-добрият избор за вашето дете.