Твърде често се случва, когато се погледнем в огледалото, да установим, че при по-внимателно вглеждане зъбите ни изглеждат повече сиви, отколкото бели - или, най-малкото, сивкавият нюанс в тяхното оцветяване е твърде силен.

В такъв случай са твърде ефикасни системите за домашно избелване на зъбите от типа на Crest 3D White - избелващите ленти и пастите за избелване, както и водата за уста, която при ежедневна употреба спомага значително не само за поддържане на хигиената на устната кухина, но и за закрепване и удължаване на дълготрайността на избелващия ефект.

 

В случай, че зъбите изглеждат сиви, по всяка вероятност това не е техният истински цвят - а просто емайлът им е много прозрачен. При висока степен на прозрачност на емайла зъбите придобиват, на пръв поглед, сив цвят - тъй като се виждат на тъмния фон на устната кухина. Тук традиционното избелване - професионално или домашно, не може да помогне. Трябва първо да се намали прозрачността на емайла.

Другият вариант е да се приложат специални системи за избелване. Също така, може да се нанесе върху вътрешната повърхност на зъбите специален бял оцветител, който намаляват прозрачността на емайла.  След това вече може да се пристъпи към приложение на системите за домашно избелване от типа на Crest 3D White с техните избелващи ленти crest, пасти за избелване и вода за уста.

Ако някои зъби имат изкуствени добавки като пломби или коронки, трябва да бъде потърсена консултация със стоматолог. Причината е, че при избелване зъбите и пломбите получават различна степен на белота. За да се избегне подобен неприятен ефект, е необходимо посещение на зъболекарския кабинет, където ще се получи професионална консултация.  Подобно решение трябва да се вземе още преди стоматологичното лечение. Ако имате намерение за избелване, първо се избелват здравите зъби. После вече се провежда лечение и протезиране. А не обратното - така лекарят ще се ръководи по цвета на вече избелените зъби. 

Който е решил да избели зъбите си, неизбежно се вълнува и от друго: колко дълготрайни са резултатите? Това напълно зависи от поведението след избелване: как човек наблюдава и се грижи за зъбите си, поддържа ли цялостна и устна хигиена, ходи ли на профилактични прегледи и т. н.

Върху белотата на зъбите влияят, разбира се, тютюнопушенето, пристрастеността към напитки като чай, кафе, подправки, оцветяващи плодови и зеленчукови сокове. 

Трябва да се знае, че домашното избелване на зъбите, както, например, при употребата на пасти за избелване и избелващите ленти Crest 3D White whitestrips е абсолютно безопасно.

Съвременните технологии за домашно избелване гарантират сигурност на потребителя - те не са свързани с грубо механично въздействие върху емайла и всеки може спокойно да проведе процедурите у дома си. Достатъчно е да се спазват инструкциите на производителя и, да се направи предварителен преглед - за да се убедим, че зъбите са здрави и няма опасност от развитие на кариесни или други болестотворни процеси след самото избелване.