Пробаядисване на тапицерияРано или късно, на всеки от нас ни се иска да направим промяна в дома си. Писнало Ви е от захабения диван в къщи, избелелите столове или табуретки. Решавате вместо да си купите нови мебели, да ги претапицирате. За жалост когато попитате за цената на претапицирането на старата холова гарнитура Ви става ясно, че май ще е по-добре да си купите нова. Тъй като, разликата в цената на нова мека мебел и претапицирането й не е голяма. 

 

Има ли друго решение.......?

 

Всъщност има и друго решение. Ако все пак мебелите и тапицерията са в добро състояни и единствения Ви проблем са няколко петна и избелелият цвят. Има по-евтин начин - винаги можете да ги пребоядистате. 

На пазара в момента се предлагат специални продукти за тази цел. Може да използвате спрей бои за текстилна тапицерия. Препоръчваме Ви американските спрей бои на Simply Spray. За момента те са единствените на българския пазар. Фабрик Спрей ЕООД са вносители на Simply Spray и можете да разчитате на страхотни намаления през цялата година. 

 

Всеки вид тапицерия ли мога да пребоядисам?

 

Не всеки вид дамаска се поддава на пребоядисване, но винаги можете да направите тест с вода. Капнете малко вода върху материята и ако се абсорбира добре ще можете да боядисате и тапицерията.

 

Как да боядисате тапицерията?

 

Преди да решите да пребоядисвате, уверете се, че сте почистили възможно най-добре материята. Имайте в предвид, че тъмни и мазни петна няма да могат да бъдат покрити от по - светлите тонове боя. Същото се отнася за тъмни декоративни фигури.

 

Относто това, колко боя ще Ви е необходима?

 

 Зависи дали искате само да реновирате тапицерията /например избелял черен цвят/ или искате да смените изцяло нюанса, от светло към много по-тъмно. За реновиране е необходимо да напръскате само един слой, като един флакон спрей боя покрива около 1,5 кв.м. Ако искате да смените цвета от много светло към много по-тъмно ще е необходимо да нанесете между 2-4 слоя спрей боя за тапицерия. Изчаквайте около 30 мин. между напръскванията. Хубавото на боята е, че не се налага да изнасяте мебелите навън. Спокойно може да ги боядисате в стаята, тъй като спрей боята няма лоша миризма и съхне на стайна температура, без допълнително сушене. Имайте в предвид, че може да се наложи да изчакате 1-2 дни преди да използвате пребоядисаната мека мебел.

 

С боята за тапицерия може да пребоядисате не само мека мебел, но и автотапицерия, завеси, дрехи и други текстилни повърхности. 

Винаги изпробвайте предварително боята, върху незабележимо място на избраната материя, за да видите крайния резултата.