Спално бельо и завивки

 

Ако притежавате удобно легло, в което спите то трябва да притежавате и такива завивки, които са удобни и висококачествени. Различните модели на пазара могат да ви объркат, тъй като не можете да прецените, кои завивки са най-качествените и подходящи за вас. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат за този ваш избор.

 

Материал

Най-качествените спално бельо и завивки на пазара са памучните, те са най-препоръчваните и най-добрите поради комфорта, който внасят в спалнята ви.

Памукът позволява на хладния въздух да преминава през лятото и топъл през зимата, затова е чудесен избор за всеки климат. Памукът може да бъде комбиниран с други материали, които влияят също много добре на вашето тяло, но най-добре е завивките да са от 100% памук, затова когато правите своят избор преглеждайте хубаво какво пише на етикетите.

Обърнете голямо внимание спалното бельо и завивките да съвпадат с размера на спалнята, защото няма да се получи едно цяло, ако не се получи съвпадение, затова измерете вашата спалня преди да направите покупка, за да се ориентирате по-лесно какво търсите.

 Памучни завивки, които са доста търсени и завземат пазара са 3D Памук сатен 100% и 100% Памук ранфорс.

 

100% Памук ранфорс - е вид тъкан, която е съставена от 100% памук. Спалното бельо се отличава с по-голяма мекота и здравина от спално бельо от стандартните видове хасета, предлагани масово на българския пазар. Разликата между ранфорс и стандартните видове хасета идва още в структурата на нишката, изграждаща тъканта. Нишката е усукана (рингова) прежда, което й придава по-голяма от стандартната здравина и по-малка степен на свиваемост. Спалното бельо ранфорс може далеч по-добре да поддържа температурната кондиция на тялото Ви. Спалните комплекти от тази материя са много издръжливи, с по-ниска степен на свиваемост и в същото време изключително фини и меки.По-голямата плътност на плата ще запази топлината през зимата и ще създаде усещане за хлад през лятото.

 

Заключение

Ако разполагате с по-големи спални които не отговарят на стандарта, ще трябва да търсите спално бельо и завивки, които са специално обозначени размери може и по поръчка. 100% памукът ви гарантира един по-спокоен и безгрижен сън.