Комфорта в дома до голяма степен зависи от правилно подбраната отоплителна инсталация. Съществуват разнообразни варианти за отопление, но когато говорим за уют винаги се сещаме за топлината на живия огън. Ако вече сте решили да се отоплявате с камина и желаете най-доброто за своя дом, тогава този материал със сигурност ще ви помогне.

 

Пелетните камини на италианския производител EDILKAMIN осигуряват значителни икономии в разходите за отопление на едно домакинство. Компанията е лидер производството на отоплителни съоръжения на дърва, пелети и алтернативни възобновяеми енергийни източници в Европа. Камините на пелети с тази марка осигуряват висока топлинна ефективност и намаляват вредните емисии в природата. Отличават се с изключително елегантен, съвременен дизайн и се вписват хармонично във всякакъв интериор. Камините с водна риза на EDILKAMIN  се съчетават с традиционни котли на газ и произвеждат битова гореща вода за захранване на високотемпературни и нискотемпературни системи. Комбинацията със соларни системи е още едно предимство на съоръженията. В следващите редове са представени два от новите модели пелетни камини на EDILKAMIN, които със сигурност бихте искали в дома си:

 

Пелетна камина BLADE H 18.7 kW

BLADE H 18.7 kW е свободно стояща пелетна камина с водна риза, която хармонично ще допълни и подчертае конкретния интериор. Дизайнът е проектиран извън рамките на традиционните контури – плосък и максимално изчистен. Важно допълнение към чугунената врата е подвижната дръжка за родителски контрол. Керамичното стъкло проектира ясна картина на живописния огнен "спектакъл". Но BLADE H 18.7 kW е много повече от стилно украшение на Вашия дом – съоръжението се отличава със завидни технически параметри и високо КПД > 92%. 

Камината е с отопляем обем 485 куб.м. и е проектирана в компактни размери. Корпусът и горивната камера се изработват от стомана и чугун. Може да захранва радиатори и подово отопление и да произвежда битова гореща вода според нуждите на жилището. Възможно е също да се направи свързване със соларни системи или с газови котли. За улеснение на крайния клиент, производителят е заложил три варианта за монтиране на димоотвода – от ляво, от горе и на гърба на камината. Важно е да се подчертае, че използвания димоотвод трябва да бъде свързан само и единствено към пелетната камина (димът не трябва да се отвежда чрез комин, използван от други уреди).

Пелетна камина BLADE H 18.7kW има опция за автоматизирано запалване и почистване на горивната камера. Работи с иновативната технология  Leonardo® за оптимално горене на пелетите, независимо от климатичните условия. Специален програматор позволява задаване на конкретни настройки на уреда за седмица напред. Действието на мощния вентилатор спомага за допълнително отопляване на помещението, в което е позицонирана камината.

Пелетна камина BLADE H се предлага и с мощност 22.5 kW и може да отплява площ 585 куб.м. Кокетният плосък дизайн е обогатен с декоративни стоманени страници в 4 цветови вариации – бял мат, черен гланц, бордо и бронз.

 

Пелетна камина MEG PIU 30 kW

Винаги сте искали да изтъкнете собствения си вкус в интериора? Тогава тази камина е точно за Вас. Пелетна камина MEG PIU 30 kW се изработва  в оригинален ергономичен силует с размери 59/68/121 см. Стилният керамичен фронт е снабден със стъкло “черен екран” и се предлага в три цветови разновидности – пергамент, бяло и бордо. Пелетното съоръжение разполага с бункер 40 кг. и капацитет на отопление 780 куб.м. Уредът поддържа дълга автономна работа с продължителност 19 часа.

Модел MEG PIU 30 kW функционира с технология Leonardo® и разполага с вграден хидравличен кит за отопление – високоефективна циркулационна помпа, превключвател за водно налягане, разтоварващ, защитен и байпасен клапан, както и връзка с вградения в уреда разширителен съд. Съоръжението е снабдено с вентилатор, който се активира при желание на клиента, а генерирания горещ въздух допълнително отоплява помещението.

Пелетна камина MEG PIU 30 kW може да се оборудва със следните окомплектовки – за отопление и БГВ, в съчетание с котел на газ за отопление и БГВ или за диференцирано отопление.

 

И това съвсем не е всичко - управлението на представените модели може да се извършва от разстояние, с помощта на WI-FI връзка и мобилно приложение за iOS и Android.

 

Пелетните съоръжения на EDILKAMIN са по-добрата алтернатива за отопление на дома. Информация за целия асортимент от отоплителни системи на производителя може да намерите на уеб сайта на официалния представител за България - фирма "Мирев" ЕООД - www.kamini-italia.com .