Искате да смените старите дограми от своите прозорци? Със сигурност непрекъснато правите малки информационни проучвания, с които да разберете какви са предимствата на PVC дограмата пред дървената или алуминиевата дограма. Може би се чудите дали PVC дограмата е подходящо решение за дограма във Варна.

За да ви помогнем да решите подбрахме 10 любопитни факта за пвц дограмата:

  1. PVC дограмата има по-нисък коефициент на топлопроводимост. Тя е перфектен термоизолатор, благодарение на това качество през зимата ще запазите топлината у дома, а през лятото ще си гарантирате повече прохлада.
  2. Пластмасовите (PVC) дограми имат отлични шумоизолационни характеристики. Поставяйки PVC дограма във Варна веднъж завинаги ще се оттървете от вечната суматоха, която ви пречи да релаксирате качествено.
  3. Съвременните многокамерни PVC дограми са устойчиви на различни влияния, в това число и на атмосферните. Рамките с многокамерно изпълнение имат висока устойчивост и на механично натоварване.
  4. Вероятността от поява на конденз в помещенията е много по-малка при наличието на PVC дограма. Фактът, че въздухът във Варна е доста влажен, прави изборът на пластмасова дограма удачен.
  5. PVC дограма се монтира много по-лесно, заради гъвкавостта на материала, от който се произвежда. От този материал могат да се правят прозорци с разнообразна форма – кръгли, правоъгълни, триъгълни, пвц профила се използва и при конструкции със несиметрични решения.
  6. PVC профилите могат да се рециклират. Те са чист, екологично чист продукт. При наличие на пожар или нагряване те не отделят опасни за човека вещества.
  7. Факт е, че обратно на общо възприетото мнение, PVC дограмите са устойчиви на пожар. Още п-малко известен е фактът, че добре монтираната pvc дограма спира циркулирането въздух, а така може да помогне за задушаване и изгасяване на пожара.
  8. Поддръжката на PVC дограмата е изключително евтина и лесна. Тя може да се почиства само с малко сапунена вода и мек парцал. Важно е да запомните, че не бива да третирате пвц профилите с абразивни препарати тъй като те ги повреждат.
  9. Изборът на цветове е също толкова голям, колкото и при алуминиевата дограма. Повечето съвременни производители на PVC дограма дават възможност за оцветяване в широка цветова гама.
  10. PVC дограма е значително по-евтина от алуминиевата.

Когато избирате дограма за дома си, офиса, вилата, магазина или хотела си във Варна е от значение да се доверите на експерт, който ще ви спести множество главоболия в един по-късен етап. За да ви помогнем в избора горещо ви препоръчваме най-надеждната фирма за дограма във Варна. Посетете нейния уеб сайт и се убедете сами в прецизните и висококачествени решения, които тя предлага.