Декоративните панели набират все по-голяма популярност в наши дни, тъй като тяхното приложение е доста практично и същевременно с това придават на дома ви един малко по-нестандартен облик.

Освен това, благодарение на един такъв панел, спокойно можете да прикриете някакво несъвършенство по която и да е стена, без да се налага да я пребоядисвате. Те представляват няколко леки и лесно преносими плоскости от полистирен, облицовани с качествено PVC фолио и са страхотен начин да внесете стил и разнообразие вкъщи.
Моделите се предлагат във всевъзможни варианти и просто няма как да не попаднете на такъв, който да устройва вкуса ви.
По-важното е, най-напред, да решите точно какъв вид декоративен панел бихте искали да имате. В това отношение вашият избор също няма да бъде ограничен, а точно обратното.

Декоративните панели биват:
•    Стандартни – в тази категория спадат съвсем обикновените декоративни панели, които се предлагат от една, три или пет части. Поставени една до друга, тези части образуват картина на фигура или най-често на пейзаж, но повечето фирми предлагат и персонализирани панели, съобразени с вашите предпочитания.
•    3D панели – тези панели са изключително подходящи за хора, които биха искали наистина да преобразят дома си, като заложат на нещо оригинално и авангардно. 3D панелите са направени обикновено от релефни плочки, създаващи впечатление за дълбочина и триизмерност на самото помещение, в което се намира облицованата стена. Отново ще попаднете на учудващо  разнообразие от модели, като такива направени от стъкло, гипс или дори от бамбук.
•    Топлоизолационни панели. Тук вече става дума за нещо наистина модерно и освен това ефективно. С помощта на този вид панели си гарантирате намаляване на разходите, свързани с отопляването или охлаждането на жилището ви. Топлоизолационни панели можете да намерите, както за изолация на външния край на стените на къщата или апартамента ви, така и за вътрешните стени. Съставени са от висококачествени мразо и влагоустойчиви материали, осигуряващи комфорт и уют във всеки дом. Разбира се и при тях съществува изобилие от ефектни модели с дървени или каменни мотиви или пък такива, наподобяващи тухли.
Повечето производители предлагат безплатна доставка и монтаж на този вид интересна интериорна декорация, което е още един плюс да се спрете на декоративните панели. Казано на кратко, можете да направите дома си уникален и различен без да го ремонтирате основно.