За пръв път разбрах, че имам хлебарки у дома си през 2015 година. Тогава все още не знаех, какво да правя, тъй като имах малко информация относно тези неприятни насекоми. Само при вида на черните гадинки се отвращавах, и макар че съм на 47 години изпитвах страх от тях. Това наложи да потърся спешно решение на проблема в близката селскостопанска аптека.

 

Предложиха ми отрова, с която да обработя стаите в апартамента ми. Купих я и започнах да ръся из цялата къща. Слагах отрова на пода, върху мебелите и електрическите уреди и чаках да видя какъв ще бъде резултата. Честно казано успях да убия доста от вредителите, така че не съм работил залудо. За съжаление месец по-късно хлебарките отново се завърнаха у нас.

 

Опитах пак да слагам отрова, но се виждаше, че не правя нещо както трябва. Това ме провокира да потърся професионални услуги за унищожаване на хлебарки. Обадих се на мой приятел, който е използвал фирма за пръскане против насекоми и той ми даде телефон, на който да се обадя. Хубавото бе, че момчетата пристигнаха на адреса още същия ден.

 

Фирмата направи диагностика на проблема и намери стотици яйца на хлебарки. Веднага започнаха да пръскат със специален препарат, и да ръсят отрова на правилните места. Всичко протече за около 2 часа, тъй като популацията на пълзящата сган бе стигнала максимума.

 

Платих десетки левове за многото работа свършена от истински експерти. В следващите няколко месеца забравих, че въобще някога съм имал хлебарки. По-интересното дойде накрая. От фирмата ми се обадиха, за да ми предложат една профилактична обработка, с която тотално да изчистят апартамента ми. Аз се съгласих и това бе същинския край на вредителите.

 

Пиша всичко това за хората, които се колебаят дали да повикат специалисти по дезинсекция. В моя случай те проработиха отлично и това ме кара да поздравя фирма Превента от София. Тези хора върнаха спокойния ми сън, а това не се измерва в пари. Най-накрая спряха притесненията от големите и страшни буболечки, а за мен остана да се наслаждавам на домашния си уют.