ЩО Е ТО СОЦИАЛНИ ИГРИ

Социалните игри са все още неизвестни и едвам си пробиват път. Те са изключително забавни ! Tова са игри с прости правила, с много общуване между играчите и са с цел максимална забава и смехория. Те са за вдигане на настроението, а не да се напрягаш с екстремни стратегии, със строежи на войски или градове, те свършват за кратко време и носят игрова наслада придружено с разпускане.

Най-типичните категории за социални игри са ролевите, дедуктивните и асоциативните.

При ролевите, ти влизаш в ролята на някакъв герой и изпълняваш неговите умения при удобен за това момент.

При дедуктивните се стремиш да отгатнеш определен играч или събитие, като се използва процеса на елиминация на фактите.

При Асоциативните игри се комуникира между играчите с абстрактни методи като завоалирани думи, картинки, жестове или други абстрактни начини.

При всички категории преобладава общия елемент на общуване под различни форми като пазарлъци, блъфиране, подстрекаване, разпитване или просто предаване на някаква информация, която често е кодирана.

Друг общ показател за социалните игри е те да завършват сравнително бързо, около 10 до 30 минути, за да може да се играят множество рундове, като всеки рунд предлага различно развитие. Много от социалните игри имат нужда от опитен Модератор, който да ръководи протичането на играта, но не е задължително за всички игри. В България социалните игри се бъркат с настолните (бордови) игри. Да те приличат до известна степен на тях защото се използват или карти, или чипове или някакви други пособия, но крайната цел е забава която се постига не толкова с умела и задълбочена стратегия ами по-скоро с красноречие и дипломация. Умения в комуникацията са ти най-силното оръжие в социалните игри. Ето защо те са перфектен инструмент за тиймбилдинг и все по-често се използват именно за тази цел.

Ние в GameCastle предлагаме богат асортимент от най-известните социални игри. Заредили сме най-известните заглавия от световните класации и предлагаме опитен Модератор, който да осигури разясняване на правилата и забавното протичане на играта.

Елате и пробвайте. Необходими са по-големи групички между 6-10 играчи за всяка отделна игра.