Млада, умна, амбициозна- това е Виктория Георгиева от Костинброд. Десетки пъти избираща кухнята пред дискотеките и купоните с приятели. Макар само на 17, Виктория вече може да се похвали с отличия в кулинарията и е идеален пример, че не само мъжете са добри готвачи.

 Учи в Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство "Св. Георги Победоносец" гр. Костинброд. През месец април тази година се състезава в категория "Най- добър млад готвач" 2016 и печели трето място. "Да, не донесох първо място на училището ми, но няма да се откажа. Точно обратното- мотивирана съм да продължавам да се развивам и образовам. Състезанието беше един голям урок за мен. Разбрах, че съм по- силна отколкото предполагах. Зад това трето място стои наистина много труд и любов, обичам и ценя всеки един момент прекаран в кухнята. Благодаря от сърце на всички, които ме подкрепяха и на всички мои учители, които имат заслуги за успехите ми! " - казва тя с усмивка. За нея готвенето е не професия, а изкуство.  " Вкусът на храната се усеща първо с окото. За да бъдеш добър готвач трябва да умееш да презентираш ястията си добре, да имаш усет. Също така да си готвач значи постоянно да се образоваш, защото в света на кулинарията непрекъснато навлизат нови тенденции и винаги има какво ново да научиш. "

 Освен, че е добра в готвенето младата девойка не крие любовта си към книгите и изкуството. В малкото си свободни дни намира време за рисуване, четене на любимите си книги и разходки сред природата. "Обичам да чета. Книгите ми помагат да преодолея много неща и за мен литературата е най- приятния начин да игнорирам реалността и проблемите. "
С. Стефанов