Много семейства смятат, че бебефона не е много важен артикул след раждането на детето и мнозина пренебрегват значението му. Истината обаче е друга и бебефона е едно от нещата, което трябва да е на първо място във вашия списък с покупки. Бебефона може да не е жизненоважен, но ползата от него ще усетите веднага.

Чрез бебефона вие ще имате винаги почти пълен контрол над състоянието на вашето дете, а посредством дали той е видео или само аналогов, то и ще виждате какво се случва с малкото бебе по-всяко време навсякъде вкъщи.

Много семейства отглеждат сами децата си и в повечето случай майката е по цял ден сама с бебето. Точно тогава вие ще разберете, че да притежавате бебефон е едно много голямо удобство и в никакъв случай не е глезотия.

При включен бебефон, вие спокойно ще можете да си свършите нещо, докато бебето спи и няма да е необходимо да сте постоянно при него в стаята. Повечето модели в днешно време са изключително чувствителни и се усеща дори дишането на детето. Съвременните бебефони имат както звукова, така и светлинна сигнализация, а малко по-скъпите предлагат и видео връзка.

Само при наличието на бебефон Вие ще можете спокойно да отскочите до съседите, или пък да напазарувате набързо в близкия супермаркет.

Цените на бебефоните започват от 30-40 лева и достигат до 500 лева и повече, като освен че можете да купите втора употреба, винаги ще се намерят толкова средства за да се закупи подобно устройство, което наистина ще Ви спести доста.

Нормално е, когато оставите детето да спи, да влизате при него за да се уверите че всичко е наред през няколко минути, като така освен че можете да го събудите ще му нарушите и спокойствието на съня.

Когато вкъщи дойдат гости, отново бебефона е на линия и само той ще Ви остави да се забавлявате, а не да останете и прекарате вечерта в другата стая. Наистина се чува всичко, наистина и най-малкото шумолене ще се предаде и достигне до вас.

 

Източник: https://www.bgwoman.net/