Модата на освежаващите напитки е доста консервативна. Кафе, чай и лимонада - разнообразието тук е възможно само в комбинация. Ако в магазините се появи нещо ново, то привлича интерес, като Bubble tea. В превод от английски това е чай с балончета - напитка на основата на чай с добавка на мляко, сиропи и плодови топинги.

Кой е измислил Bubble tea

Чаят с топки (боба чай) се появи в 1970-те години на 20 век в Тайван. Първоначално съставките му представляваха следното: смес от черен горещ чай, малки мехурчета от тапиока (нишестено брашно под формата на топчета), кондензирано мляко, мед и сладък сироп. През 90-те години бабъл чая завладява цяла Америка. Постепенно географията на bubble tea се разширява и с течение на времето се появяваше и в менюто на Макдоналдс.

С течение на времето те започнаха да го приготвят не само от горещ черен чай, но също така използваха зелен чай, чай от жасмин и други видове като база. Също така големите тапиока заместиха малките, появиха се различни съставки. След години дори се появиха заведения, посветени изключително на bubble tea.

От какво е направен Bubble tea

Бабъл чай не е просто безалкохолна напитка, той е и изключително полезен. Съдържа много витамини: калций, калий, желязо и други полезни микро и макроелементи. Чаят се прави от следните компоненти: основата на напитката е чай. Това може да бъде черен чай, зелен чай и жасмин. Благодарение на тапиоката bubble tea придоби такава известност. А какво е тапиоката? Това е нишесте, получено от корените на маниока, което се пресова под формата на топчета, специално сварено и залято с различни сиропи. Освен необичайния външен вид, тази съставка съдържа много полезни вещества. Топчетата са достатъчно малки, за да се пият през сламка.

Популярна добавка - боба. Това са мехурчета, направени от водорасли, които са пълни с натурални съставки (сок, йогурт и други). Те избухват весело в устата и правят тази напитка необикновена.

Към бабъл чая можете също да добавите кафе, мляко, различни желета, парчета кокос, плодове, желе, сладолед, прясно мляко, мед и др. Bubble tea може да е студен или горещ. Напитката се сервира в запечатани чаши заедно с широка сламка.

Полупрозрачните топчета са висококалорични и лесно смилаеми. Този продукт се използва и от азиатците като храна за малки бебета. Важно предимство е, че качествата му не се влошава при замразяване.

Всички съставки са естествени: сокове, плодове и други, а също са много полезно за вашето здраве.