За всички нас е важно да запазим здравето си и да избегнем простудните заболявания и честите настинки. За съжаление, налага ни се да живеем в условия на пандемия и едно от най-разумните неща, които всеки от нас би трябвало да направи, е да засили имунитета си. 

Един от начините за това е чрез прием на полезни плодове и зеленчуци. Пресните малини са едни от най-витаминозните плодове, които са не само вкусни, но и изключително полезни за здравето. Консумирането на пресни малини увеличава съпротивителните сили на организма. Червените плодове доставят големи количества витамин С, подобряват храносмилането и облекчават неприятни състояния като диария, колики, киселини в стомаха.

Ако не искате да бъдете зависими от пазара или се притеснявате от това какво е качеството на малините, които купувате, можете сами да отгледате вкусни малини.

При добри грижи и малини разсад от утвърдени разсадници, можете да се радвате на отлична реколта и вкусни плодове.

Представете си само здравословна закуска за вас и вашето семейство с прясно набрани малини, които сте отгледали сами!

Освен всичко друго, малините имат лечебни свойства и могат да предотвратят кървене на венците, колики, възпаления в устната кухина.

Малините са незаменими при приготвяне на кремове, торти, плодови сладоледи и сорбе. Тези вкусни и ароматни плодове наистина са в състояние да впечатлят вашите гости, да изкушат и най-капризните деца да си похапнат вкусно и да се радват на здраве и висок тонус.

Покупката на малини разсад е един от начините да се сдобиете с пресни малини собствено производство, които  освен в прясно състояние, можете да консумирате под формата на сок, сладко, компот и др.

Малините се препоръчват за поддържането на здравето на сърцето. Това е така, поради факта, че те съдържат съединенията антоцианини, които намаляват значително окисленията и възпаленията. Полезни са за зрението, кожата и сексуалната функция на организма.