Дървеният под е несъмнено много популярен избор, особено за тези, които предпочитат селския и традиционния стил в декорацията на банята. Дори, ако предпочитате модерен интериор, дървеният под предлага безброй възможности за  хармонично интегриране във вашето пространство.

Сигурно сте чували, че дървеният под е много специален материал. На пазара ще намерите алтернативи и елементи, които покриват всеки вкус и бюджет. Например, ламинатът е един вид готов дървен паркет, който предлага впечатляващ външен вид и  винаги е идеалното решение за всеки дом. Преди да вземете окончателно решение, е добре да обмислите някои основни параметри.

Искате да поставите дървен под в дома си, но не сте решили какъв е правилният избор за вашите нужди и стил? Тази публикация предлага списък с най-добрите възможности при избора на материал за дървения под, заедно с основните му характеристики.

Разбира се, външният вид играе ключова роля при избора на дървен под. Освен това обаче има и други фактори, които е добре да се вземат предвид при избора на най-подходящата опция за вашия дом. Една от тях със сигурност е цената, но дори тя не е най-важната. Ето и основните фактори, според специалистите:  

1. Излагане на слънчева светлина.

2. Процент на влага в помещението и колебания.

3. Почистващи продукти и излагане на дървесината на химикали.

4. Честота и вид на поддръжката - "Как ще поддържате дървото в перфектен вид?".

5. Въздействие на поддръжката върху външния вид на дървото с течение на времето.

6. Преместване на мебели върху пространството, където ще бъде инсталиран дървеният под.

Ключът към украсата на банята с дървен под са неутралните тонове с добавяне на няколко тъмни цвята. За стените изберете тапет, боя, теракот или гранитогрес за бани в матова цветова схема. Дървените подове, в зависимост от стила на интериорното решение, се съчетават особено добре и с модерни материали, интерпретиращи естествени повърхности за добавяне на органичен поглед. Такива са довършителните работи, интерпретиращи мрамор, варовик или открита зидария и други. Ако желаете може да експериментирате с мозаечни плочки, с които може да се създадат безброй оригинални класически или модерни декоративни схеми.