Имаме желание да изявим себе си по различен начин – като се започне с външния вид, прическата и начина, по който се държим, и се стигне до нашите занимания, интереси, обзавеждането и аранжировката в дома и офиса.

Помещенията, които обитаваме и в които работим, в известна степен отразяват нашата същност, а стилистиката, в която подреждаме и организираме пространството там, са показател за вкуса ни към живота и светоусещането ни.

Може би не си даваме сметка колко голямо значение има начина по който оптимизираме пространството в дома си. От това зависи способността ни за пълноценна почивка в жилището или работоспособността ни на работното място.

Ако вашия дом е и ваш офис, можете да намерите рационално решение за оптимизиране на пространството в просторния хол и да отделите специално място за кабинет там.

Това може да стане най-лесно с плъзгащи врати, които да ви позволят да се уедините и да работите на спокойствие.

Плъзгаща врата

Вратите, при които отварянето и затварянето става с плъзгане са добра алтернатива на стандартните врати, защото пестят място.

Цената на плъзгащите врати варира в зависимост от модела – дали са с едно, две или три отварящи се крила, от какъв материал са дограмите на вратите и пр. Например, при желание от страна на клиента, вратите може да бъдат изработени с три отварящи се крила. В този случай, плъзгащи врати цена ще е по-висока, защото трябва да се постави тройна релса.

За монтажа на плъзгаща се интериорна врата може да се погрижат от Titan Doors, а техните модели може да разгледате на http://titan-doors.com/bg/interiorni-vrati/plyzgashti-vrati.

Уникалността и неповторимостта на един дом са нещо, към което повечето хора се стремят. Хората, които имат творчески професии често “пренасят“ работата у дома и искат да имат удобно кътче, в което да съхраняват своите документи, творби и всичко, което им е необходимо, за да следват творческите си пориви.

Независимо от това дали сте архитект, художествен директор, мотиватор или се занимавате с продажби по интеренет, вие можете да си осигурите прекрасни условия за работа, както у дома, така и в офиса, благодарение на многообразието от плъзгащи интериорни врати. Те са с модерен и съвременен дизайн и се отличават с качество и висока естетика. Техният дизайн е достатъчно издържан, за да краси дома или офиса, без да се натрапва или да претрупва обстановката. 

Още при проектирането на помещенията е добре да се предвиди монтиране на плъзгащи врати, за да се улесни интериорния проект, разположението на мебелите и монтирането на самите врати.

Вариантите за избор на материали, от които да са изработени плъзгащите врати, също са доста. При врати с алуминиева дограма може да се използва студен или термо профил, за пълнеж на профилите отново може да се използват различни материали. Има възможност да се боядисат в различни цветове или да им се направят шарки, наподобяващи естествена дървесина. По този начин вратите могат да се съчетаят с останалите елементи от интериора и дограмата на  прозорците.