Тъкмо сте свикнали с обзавеждането вкъщи или в офиса и е време да го подменяте? Вероятно причината се крие в начина, по който влияе експлоатационния период върху мебелите. Често първо се появяват силни замърсявания и при опита да се третират с препарат, обикновено дамаската претърпява още по-сериозни поражения. Неизменно оттук насетне няма връщане назад. Само като си представите колко изтощително се оказва да изберете нови мебели, да ги транспортирате през задръстванията до дома си, да ги качите на последния етаж и то по възможно най-тeсните стълби. Направо кошмар! А колко лесно и достъпно би било да се доверите на специализирани фирми по почистването, разбира се, срещу едно обаждане и срещу още по-изгодни цени.

Декорирането на обзавеждането се изразява в ефектното съчетаване на различни елементи в интериора. Това обаче налага и определени изисквания при поддържането на всички акценти в дизайна, тъй като отделните материали, от които са изработени мебелите, имат специфични показания. Ето защо е толкова важно да се почистват с прецизна грижа. Професионалистите в областта притежават необходимия опит, за да дадат експертна оценка за вида на материята, естеството на замърсяванията и правилният подход за действие в конкретния случай. За прането на мека мебел може да се обърнете към Бориван на http://borivan.com/services/mashinno-prane/prane-na-meka-mebel.html.

Памукът избледнява сравнително бързо, вълната задържа прах и молци, а акрилът и полиестерът попиват неприятните миризми дълбоко в тъканта, което ги прави трудни за поддържане. Микрофибърните влакна абсорбират доста прах и заедно с винила не са устойчиви на продължително експлоатиране. В сравнение с коприната, която изисква изключително нежни грижи, естествената кожа се третира лесно. Тези и още много други фактори трябва да се вземат под внимание от хигиенизиращия екип, преди да премине към същината на почистването.
    Най-напред служителите извършват подготвителни дейности, свързани с отстраняването на упоритите замърсявания. В началото се обезпрашава дамаската чрез прахосмукиране, поръсва се препарат върху петната и се обработват съвсем прецизно труднодостъпните места. Понякога се налага да се хигиенизират отделни зони ръчно, тъй като повърхността може да бъде износена. Независимо от това експертите се отнасят със същата загриженост както към новите, така и към по-старите дизайнерски колекции. При поддръжката на меките мебели се нанасят екологични разтвори, които не застрашават здравето на клиентите и не оставят вредни аерозоли във въздуха. За избора на хигиенизиращите разтвори се спазват строги изисквания, регламентирани чрез европейските норми за безопасност и природосъобразност. Освен това детергентите  се използват контролирано, така че да фиксират цветовете и да се избегне възможността от преливането на боите.
    Специализираните фирми по почистването се доверяват единствено на световни марки, когато закупуват професионалното си оборудване, защото клиентът заслужава само най-доброто. Дамаските се почистват чрез методът на екстракцията. Високотехнологичната перяща прахосмукачка има накрайник, на който са разположени дюзи за впръскване на препарат под налягане, а в контейнерът за мръсни отлагания се събира вече впръсканата течност. В същия този накрайник, непосредствено зад  дюзите, се намира фуния за абсорбиране на разтвора.
    Помните ли момента, когато за пръв път се отпуснахте в удобното, с искрящи цветове и с мирис на ново интериорно обзавеждане? Тогава  не се колебайте да наемете качествените услуги на професионалистите в областта. Само така ще си спестите време, средства и неприятности. Почистването на меката мебел е деликатна работа, която изисква единствено експертна намеса. Вече срещу едно обаждане ще получите изцяло съобразено с нуждите ви индивидуално обслужване, защото точно такова прецизно отношение очаква и стилното ви обзавеждане.