В случай, че имате съмнения каква дограма да изберете, е необходимо да направите съответната консултация с професионалист. Разбира се, в днешно време това не е никак трудно, тъй като много фирми предлагат продажба, доставка и монтаж на дървени, алуминиеви и ПВЦ профили

 

Дървото обикновено е трудно за поддръжка, защото изисква боядисване, редовно почистване и куп други неща. То осигурява добра топлоизолация на помещенията ни, но за сметка на това струва много и отнема време на собствениците.

 

По различен начин стои въпроса с алуминиевата дограма, където имате два варианта. Първият са така наречените студени профили, при които има реална опасност от поява на конденз. Те се препоръчват за промишлени предприятия. остъкляване на входове в кооперации, заводи и тем подобни.

 

Следващият вариант алуминиева дограма от топлата серия се използва за домове и офиси. При нея рискът от кондензация е сведен до минимум, тъй като е употребвена специална ПВЦ притурка спираща влагата. Този тип дограма е устойчива на пожари, земетресения и всякакъв вид природни бедствия.

 

Алумниевата дограма се слави с красив дизайн, но държи и стабилна цена, която понякога става причина за тревога от страна на потребителите. Последните разчитат най-много на ПВЦ вариантите, защото те съчетават куп благодетели в едно цяло.

 

Многокамерните ПВЦ профили съчетават висок процент на шумо и топлоизолация, те са устойчиви на природните капризи и предоставят сериозна енергийна ефективност за дома, офиса, търговския обект и така нататък.

 

Съвременната ПВЦ дограма се монтира и поддържа лесно. Тя не изисква боядисване и прозорците са херметично затворени. Колкото повече камери има дограмата, толкова по-добър е коефициента на топлоизолация. Последната не позволява на топлината да напуска помещенията и така пести пари на потребителите.

 

Едни от най-известните производители Aluplast и KMG предлагат своите прозорци и стъклопакети благодарение на фирма Мастер Пластик, която ви каним да посетите. В сайта на фирмата (виж линка) може да ползвате виртуалния консултант, който ще ви даде най-точна насока относно покупката и монтажа на прозорците и вратите за вас.

 

Мастер Пластик навърши 10 години, през които доказа, че е една от най-сериозните компании в София и не само. Разполагаща със собствена производствена база и опитен персонал, тя обърна представите за полагане на дограми в страната. Надяваме се, че ще се възползвате от предимствата и промоциите на фирмата.