За огромно съжаление, огромна част от собствениците на имоти не разполагат с около дворно пространство, което да превърнат в тучна и приветлива градина. За тяхна радост, обаче, имат на разположение тераси и балкони, за които биха могли да се погрижат както подобава. Съществуват множество фирми, занимаващи се професионално с озеленяване на тераси и балкони, които да се погрижат за реализирането на вашите планове. Доверете се единствено на професионалистите в тази сфера.

озеленямане на тераси

 

Какво трябва да знаем, преди да наемем фирма за изграждане на зелени площи?

 

Дори и да сте собственици на няколко квадратни метра балкон или тераса, то това не бива да ви притеснява ни най-малко. Истинските професионалисти ще успеят да създадат зелен рай навсякъде, където пожелаете.

 

Разбира се, би било невъзможно да създадете същинска ботаническа градина във вашата тераса, но няколко саксии все пак биха свършили същата работа, стига да са подбрани с вкус. Така ще имате реалната възможност с удоволствие и наслада да пиете сутрешното си кафе или следобеден чай. Страхотно е, нали?

 

Интересно за растенията

 

Съществуват видове растения, които са предназначени за отглеждане на сред южните и западните тераси. Този тип растения се нуждаят от доста голямо количество вода, с цел запазване от продължителните летни жеги. Преди да решите каква точно растителност желаете да се отглежда на терасите ви, би било добре да се информирате за конкретните видове цветя или храсти и тяхната необходимост.

 

При традиционното озеленяване на тераси, е от изключителна важност да знаете, че всички растения трябва да са в саксии. Има и такива видове цветарници, предложение от фирмите за озеленяване, които да прикрепяте към парапета на терасите си.

 

Разбира се, честа практика е поставянето на саксиите върху земята. В случай, че вашата тераса е твърде ограничено пространство, то тези саксии биха ви създавали неудобство, докато я преминавате, затова най-рентабилни се оказват онези видове саксии, които да поставяме стените или парапетите.

 

Независимо колко малка или колко просторна е вашата тераса, то винаги бихте могли да създадете озеленяване, което да ви доставя нужната дневна доза наслада и удоволствие. Опитът на фирмите за озеленяване на тераси и балкони е доказал това.