Кои са най-често подаряваните артикули на всички празници?

Подходящо ли е да изберем точно тях или е по-добре да ги избегнем? Независимо дали търсите идея за подарък в тази статия или пък се опитвате да избягате от клишето – на правилното място сте. Пожелаваме Ви приятно четене!

 

Бутилки алкохол

Надали сте се изненадали от факта, че алкохолът стои на първо място. В повечето случаи, когато отиваме на гости или пък на личен празник подаряваме вино или друг подобен алкохол, а при по-специални поводи сме склонни да изберем бутилка хубаво уиски или подобен твърд алкохол. Дали това е уместен подарък? Зависи от това дали човекът си пада по въпросния алкохол и разбира се – дали имаме бюджет за една хубава бутилка вино или уиски. Този тип подаръци са универсални и добри в повечето случаи, но вече до една степен доста изтъркани. Нека не забравяме, че вкусовете се различават и ако не ги познаваме е най-добре да отидем на следващата точка.

 

Различни декорации и други неща, свързани с домакинството

Добре, това вече е минавало през главата на всеки докато се чуди какво да подари. Но дали това е уместно? Ами, честно да Ви го кажем – не е. В 21 век, когато се опитваме да се отървем от излишни джаджи постоянно, още една такава само създава напрежение и дилеми какво да ги правим. Повярвайте, че не само Вие сте били с уникалната идея да купят подарък от близкия магазин в последния момент. Подаръците са замислени, за да създават приятни емоции, а не обратното, така че не Ви съветваме да избирате каквито и да е предмети за дома, когато отивате на гости.

 

Ваучери за подарък

Да подарим възможността нашите приятели и семейство да изберат сами подаръка си е тенденция, която става все по-популярна в последно време. Замисляйки се – идеята се оказва наистина добра. Просто избираме магазин, зареждаме карта с избрана от нас сума и я поднасяме. Всичко става за 5 минути, а нашите близки могат да изберат каквото им трябва и харесва точно сега. Могат да запазят подаръка за по-късно, изобщо този вариант дава доста голяма свобода. Дори можете да намерите ваучери, валидни във всички магазини, където се приемат плащания с карта. Този подарък все още не е толкова клиширан, така че горещо Ви съветваме да се спрете на него – това е нашият фаворит в тази класация, въпреки че той все още не е толкова популярен. Като единствен недостатък можем да посочим факта, че трябва да имаме по-голям бюджет за такъв подарък, просто защото не можем да заредим картата с 10 лева.

 

За още интересни и нестандартни идеи за подарък, посетете най-щурият сайт за подаръци - Shturo.com