Ако ви предстои покупка на дограма, то аз бих препоръчал алуминиевата поради ред причини, за които ще пиша в тази публикация. Имайте предвид, че преди да взема решение каква дограма да монтирам на терасата в кухнята минаха цели три месеца в размишления и проверка на различни фирми, които ми изтъкнаха качествата на всички видове профили.

 

Тази статия на тема алуминиева дограма ме накара да взема решение и да поръчам продукта. Разбира се, спрях се на топли профили с термично прекъсване, защото не кондензират и в същото време ми осигуряват топлоизолацията, от която имам нужда. Естествено, освен енергийната ефективност на алуминиевите профили съществуват още куп положителни качества.

 

За мен бе много важно да получа добър интериорен ефект в кухненското помещение чрез дограма, която да подхожда на останалата ми мебелировка. Оказа се, че профилите от алуминий се продават във всякакви цветове и подлежат на прахово боядисване, с което може да докарате сребрист или златист цвят на рамките.

 

Дизайнът на алуминиевата дограма е този, който ме впечатли и аз веднага поръчах профил с подходящ 4 сезон стъклопакет. Стъклата ми помогнаха да получа топлина през зимата и прохлада през лятото, тъй че няма от какво да съм недоволен. Вярно е, че този вид профили са малко по-скъпи от ПВЦ дограмата, но за сметка на това са доста по-устойчиви и красиви.

 

Не знам дали сте запознати, но алуминиевите дограми издържат на пламъци продължително време и не позволяват на пожара да се разпростре в помещенията ви. Дограмата издържа на температури от +80 до -80 градуса, която я прави пожароустойчива. Редом с това се справя и при земетресения така, че нямаше причина да не дам парите си за толкова здрав и сериозен продукт.

 

Закупих алуминиеви профили на АЛТЕСТ, защото чух и прочетох много добри отзиви за тях. Слуховете се оказаха истина и вече над 5 години се наслаждавам на качествена дограма. Нещо повече, алуминият издържа десетки години, без да загуби добрата си визия. Почистването не е сложно и не отнема време, както дървената дограма изискващи боядисване и други дейности.

 

В обобщение ще напиша, че със закупуването на алуминиева врата вие ще дадете по-голяма функционалност на дома си и ще се наслаждавате на естетически издържан външен вид.