Добавете фокусен елемент

Един от най-добрите начини да създадете повече пространство в по-малка баня е като добавите фокусен елемент. Това може да бъде всичко - от голямо огледало или растение до една или две пейки - всичко, което смятате, че ще придаде голяма стойност на помещението. С добавянето на един или два фокусни елемента в по-малката си баня можете незабавно да създадете повече пространство. Можете също така да използвате фокусни елементи, за да си помогнете с повече място за съхранение в банята - например голям шкаф или гардероб, където да съхранявате тоалетни принадлежности, или дори малка пейка или рафт, където да държите уреди за баня и козметика.

 

Не се страхувайте да променяте разположението си

Ако се притеснявате, че добавянето на фокусен елемент или поставянето на пейка ще промени оформлението на банята ви, не се страхувайте да промените нещата. Може би вече сте поставили всички тела на мястото им, но ако пренаредите малко нещата, лесно можете да направите така, че новите елементи да се впишат в съществуващото оформление. Ако се притеснявате, че добавянето на пейка например ще направи помещението по-малко, можете да оставите пейката в единия край, а другият край да не се вижда, като използвате завеса или стенно пано. Опитайте се да не се притеснявате, че разположението ще се промени твърде много - простото пренареждане на някои от осветителните тела може да направи стаята много по-голяма.

 

Светлината е ключът

Когато става въпрос за създаване на повече пространство в по-малка баня, е много важно да се уверите, че имате добро осветление. Искате да сте сигурни, че когато искате да си вземете по-дълъг душ, можете да го направите, без да се налага да използвате светлината отвън. Въпреки че може да не искате да подменяте всички съществуващи осветителни тела, можете лесно да добавите няколко висококачествени лампи за таван, които ще направят голяма разлика. Можете да изберете лампи с голям или малък дизайн, а можете дори да опитате нещо по-уникално - нещо като поставки за кърпи, на които има светлина, която можете да използвате, за да осветите банята си.

 

Заключение

Въпреки че по-малката баня може да изглежда малко скучна и тясна, не е задължително да е така. Следвайки тези съвети, можете лесно да превърнете малката си баня в по-голямо, по-просторно пространство, което можете да използвате пълноценно. Не се страхувайте да добавите пейка, да създадете повече място за съхранение с централен шкаф или дори да промените разположението на банята си. Като работите с пространството, с което разполагате, можете да направите банята си много по-голяма, отколкото е в действителност.