Много от нас смятат, че усвояването на лека кола под наем е много трудна и скъпа мисия и поради тази причина не прибягват към подобен тип услуги. Истината обаче е малко по-различна и аз ще пиша за нея в следващите редове на тази статия.

 

Не веднъж или два пъти ми се е налагало да използвам рент а кар компании, тъй като деля собствения ми автомобил с моята приятелка. Обикновено, когато съм командировка винаги взимам кола под наем независимо, дали се намирам в България или чужбина.

 

Аз не разполагам с големи финансови средства и за това търся промоции на автомобили в интернет пространството. От скоро време използвам услугите на IRent.bg, които ми предлагат най-добри условия, както и екстри като личен шофьор, паркинг, трансфери и много други..

 

Цялата процедура по усвояването на превозно средство трае не по-дълго от 30-40 минути, в които е включен предварителен оглед на возилото, съставяне на приемно-предавателен лист и не на последно място капариране на сумата.

 

Огледът преминава под зоркия поглед на служител, на фирмата. Вие и той разглеждате избраната кола от всички страни и следите за нередности в нейното състояние. Всички деформации по автомобилите влизат в протокола, така че да се знае, че вие не сте причината за тях.

 

Следващата стъпка, е плащането, което се извършва посредством кредитната ви карта. От нея се блокира дадена сума за времето, в което ще управлявате автомобила. Някои рент а кар компании позволяват и заплащане в брой чрез капариране на част от цената.

 

В края водачът получава пълен комплект с документи: застраховка, талон за пътна помощ, ръководство към леката кола и други. Подписвате договора с фирмата и вече можете да карате в обсега на града или извън него според уговорката ви.

 

Най-хубавото нещо са промоциите като лично аз съм намирал возило за под 10 евро на ден. В IRent BG има специална секция, където ще намерите актуалните отстъпки, от които да се възползвате.